GT

FIA GT: Mike Hezemans door Biagi van de baan gereden

De tweede wedstrijd van het FIA GT-kampioenschap in Brno heeft een overwinning opgeleverd voor de Zakspeed Saleen S7R van de combinatie Janis/Bert. De GLPK Corvette C6-R daarentegen werd in de slotfase van de baan gereden.

Tekst: Willem J.Staat.

 Brno GLPK C6

Het team van GLPK werd in Brno jammerlijk van de baan gereden. Foto: Pr

Mike Hezemans door Biagi van de baan gereden
Mike Hezemans is in de slotfase van de FIA GT-wedstrijd in Brno in vijfde positie door de Maserati van Thomas Biagi van de baan gereden. Mike Hezemans: "Ik was in gevecht met een Maserati en een Aston Martin om de vierde positie. Terwijl ik vijfde lag werd ik door de Maserati van Biagi, die één ronde achter mij lag plotseling van de baan gereden. Het was onmogelijk om nog verder te rijden. Schandalig gewoon." De GLPK Corvette C6-R werd alsnog als veertiende geklasserd.

Biagi kreeg voor zijn actie slechts een dertig seconden penalty opgelegd, en wordt in de volgende wedstrijd van het kampioenschap tien plaatsen naar achteren gezet. Anthony Kumpen: "Daar kopen wij natuurlijk niets voor, die onbesuisde actie van een rijder wiens teamgenoot in derde stelling reed maakte een einde aan onze wedstrijd. Doodjammer."

De FIA GT-wedstrijd werd gewonnen door de combinatie Janis/Bert. Jarik Janis wijdde de overwinning aan de omgekomen Edouard Michelin. Als tweede en derde eindigden de Aston Matins van Deletraz/Piccini en Gollin/Babini. De Aston Martin van Deletraz/Piccini voerde dertien ronden het klassement aan voordat de Zakspeed Saleen C7R definitief het commando overnaam. De combinatie Bouchut/Walchofer/Kox eindigde in een Lamborghini Murcielago als zevende algemeen. De zege in de GT2-klasse ging naar de Ferrari F430GT2 van Sugden/Alexander.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet