24H Series

Div: Erebus Motorsport coureurs Schneider/Jäger/Roloff winnen enerverende Liqui&Moly 12U Bathurst

De Erebus Motorsport combinatie Schneider/Jäger/Roloff heeft met een SLS AMG Mercedes GT3 de Liqui&Moly 12U van Bathurst op haar naam geschreven. Gedurende lange tijd leek het team van Erebus Motorsport op een dubbelzege af te stevenen maar meteorologische omstandigheden gooiden in de slotfase van de wedstrijd roet in het eten.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Erebus Motorsport/Audi/Creventic

2013_bathurst_podium
Grote vreugde bij Bernd Schneider en Thomas Jäger. Schneider moest na 40 jaar ervaring
toch nog een nieuw circuit leren!

Schneider/Jäger/Roloff winnen enerverende 12U Bathurst
De 12U van Bathurst werd vrijwel geheel gedomineerd door de beide Erebus SLS AMG Mercedes GT3’s. De combinatie Holdworth/Slade/Hackett werd alsnog als zesde geklasseerd. Het verschil tussen de winnende Erebus SLS AMG Mercedes GT3 van Alexander Roloff en de als tweede geëindigde Clearwater Ferrari F458 van Craig Baird bedroeg minder dan een ronde. Met een tweede plek verbeterde de combinatie Baird/Griffith/Weng Sun haar 2012 resultaat. Toen eindigden zij als derde. Deze positie werd in 2013 ingenomen door de V.I.P. Petfoods Porsche van Van Gisbergen/Quinn/Kingsley. Laatstgenoemde viel in voor Tony Quinn, die in het eerste uur met een Aston Martin crashte. Bij deze crash werd ook de Lamborghini waarvan Peter Kox deel uitmaakte uitgeschakeld.

Pech voor Polesitter Holdsworth
Gedurende lange tijd leek het team van Erebus Motorsport op een dubbeloverwinning af te stevenen. Na negen uur wedstrijd overspoelden storm en heftige regenbuien Mount Panorama. Neutralisatie was onvermijdelijk. Bij de herstart toucheerde Holdsworth een langzamere deelnemer en beschadigde daarbij de rechtervoorkant. Het team verloor daarbij vijf ronden en eindigde uiteindelijk nog als zesde. Omdat winnaar Roloff tijdens zijn laatste stint niet meer over een radio beschikte, werd de informatie van de combinatie Holdsworth/Slade/Hackett per pitbord aan Roloff weergegeven. Hoewel de meteorologische omstandigheden verre van ideaal waren stond Roloff tijdens de slotfase nimmer onder druk. “Met mijn regenbanden was er absoluut geen druk” aldus de 32-jarige Duitser.

Tweede zege voor Bernd Schneider
Na de 24U Dubai betekende dit de tweede zege voor Bernd Schneider dit seizoen.De oud DTM-veteraan maakte voor het eerst kennis met Mount Panorama.

Bernd Schneider: “Voor iedereen bij AMG Customer Sports en mijzelf is dit wel heel bijzonder. Ik race nu al bijna veertig jaar en het is lang geleden dat ik nog eens een nieuw circuit moest leren. En dan nog Bathurst in het bijzonder. Het is een moeilijke baan. Vrijdag reden wij voor het eerst hier maar vanwege het vele verkeer kon je de baan niet echt leren kennen. Omdat je altijd iemand voor je had, kon je nog niet eens je rempunten leren. Daar hadden wij nogal wat moeite mee. Maar gelukkig beschikten wij over Tim en Lee zodat wij echt konden zien waar wij werkelijk tijd verloren. We beschikten over een goede set-up en de race was de volgende hoofdzaak.

Toen ik tijdens mijn eerste stint voor het eerst de auto ingang voelde ik mij prettig omdat de balans erg goed en constant was.In de laatste drie/vier ronden kon ik hard pushen. Toen de zware regenval kwam, had ik meer het gevoel dat ik van de Top naar beneden surfte. Gedurende de race was er bijzonder veel druk. In het bijzonder gedurende het laatste uur. Wij reden met twee voorsprong comfortabel aan de leiding, maar die kun je zo kwijt zijn. Je moet 100% zeker zijn.

Wij hebben wel iets bijzonders gepresteerd. Het is de eerste overwinning voor Erebus Motorsport en Erebus Customer Sports op Bathurst. Zeker na de recente dominantie van een andere fabrikant op Bathurst!”

2013_winnende_mercedes
De winnende Erebus Motorsport Mercedes SLS AMG GT3. Zege dankzij
gewichtsbesparing op de lak?


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet