IndyCar

Indycar: Roger Penske liet A.J. Allmendinger niet vallen. Mogelijke Indycar comeback!

Voorafgaande aan de Daytona 400 in de zomer van 2012 werd A.J. Allmendinger door de NASCAR-organisatie positief bevonden. De oorzaak was een ADHD tabletje dat Allmendinger van een kennis had aangenomen. Het resulteerde in een tijdelijke schorsing. De NASCAR-coureur werd al snel gerehabiliteerd maar verloor bij Penske zijn zitje in de NASCAR Sprint Series.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s archief autosport.nl

2012_aj
A.J. Allmendinger is zeker geen Lance Armstrong. Het gebruik van anderman's medicijnen
kostte hem het Sprint Cup seizoen 2012. Hij heeft zijn les waarschijnlek wel geleerd.

Mogelijke Indycar comeback voor A.J. Allmendinger
Roger Penske kondigde vandaag aan dat A.J. Allmendinger op 19 februari a.s. in Sebring een Indycar gaat testen. Na zeven jaar keert Allmendinger voorlopig weer even terug naar de eenzitters. In 2006 kwam Allmendinger voor het team van Forsythe in de toenmalige Champcar-series uit en won dat seizoen maar liefst vijf wedstrijden.

Roger Penske: “Ik voelde mij niet erg op mijn gemak over de situatie waarin hij zich bevond. Mensen maken soms fouten en na al de narigheid waarin hij zich bevonden proberen wij hem weer terug op de rit te krijgen. Ik weet dat het allang geleden is dat hij in een Indycar gereden heeft, maar wij hebben hem nauwlettend op Daytona gevolgd en zijn inhaaljacht richting Montoya was meer dan indrukwekkend. Indycar kon wel eens interessant voor hem zijn.

Wij zullen moeten afwachten hoe snel hij zich weer opnieuw aan een Indycar weet aan te passen. Mogelijk kunnen we hem op Indianapolis en een paar andere wedstrijden inzetten. Wie weet? Voor 2013 heeft hij nog geen volledig programma. Mocht hij iets vinden dan is dat OK. Hij heeft in ieder geval veel steun achter zich staan!” Veelbetekenende woorden dus.

Sinds 2006 heeft het team van Roger Penske niet meer op de Brickyard gewonnen. Dit seizoen komen de Braziliaan Helio Castroneves en de Australiër Will Power wederom voor Team Penske uit. Ryan Briscoe heeft echter het veld moeten ruimen.

Allmendinger kwam aan het eind van 2012 voor het team van James Finch in de Sprint Cup uit maar beschikt nog niet over een zitje voor 2013.

Allmendinger_Toronto_4541
Zeven jaar geleden reed Allmendinger voor het laatst in eenzitter. Mogelijk een
parttime seizoen in Indycar bij Penske. Het team liet hem niet vallen!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet