Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Chris van der Drift neemt wraak in tweede wedstrijd

Tijdens de tweede Formule Renault-race op de Nürburgring heeft Chris van der Drift zijn pole positie weten te verzilveren. Met een ruime marge pakte hij de overwinning en revancheerde zich hiermee voor zijn optreden tijdens de eerste wedstrijd van het weekend.

Tekst: Sander Dorsman

Een tactische fout van JD Motorsport deed die wedstrijd voor Chris van der Drift en Xavier Maassen namelijk letterlijk in het water vallen. Terwijl nagenoeg iedereen opteerde voor regenbanden, koos het Italiaanse team voor slicks. Een gok die slecht uitpakte, want beide coureurs eindigden op een ronde achterstand van de uiteindelijke winnaar Sebastien Buemi.

Voor aanvang van de tweede wedstrijd is het echter droog en met wederom een pole positie voor Van der Drift, liggen er dus voldoende kansen voor een revanche. Bij de start is het Albuquerque die de leiding pakt, voor Van der Drift en Buemi. Chris van der Drift voert het tempo meteen op en zet de Portugees flink onder druk. Na twee ronden weet Van der Drift de koppositie over te nemen en loopt direct weg bij zijn achtervolgers. Achter hem is Xavier Maassen bezig met een opmars, hij ligt op dat moment op een vijfde positie.

In het middenveld worden er mooie gevechten geleverd. Helmert Jan van der Slik heeft zich bij de start flink naar voren opgewerkt. Liggende op een elfde positie, knokt hij voor positie met Da Costa en Marinescu. Als Mervyn Kool aansluiting vindt bij deze groep, ontstaat er een interessante strijd. Da Costa trekt uiteindelijk aan het langste eind en finisht op een negende plek, net voor Marinescu, Kool en Van der Slik.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet