Diversen

Div: ‘Laktruc” herhaalt zich bij SLS AMG GT3 Mercedes voor 12U Bathurst

Het team van Erebus Racing is klaar voor de 12U van Bathurst a.s. weekend en heeft daarbij foto’s vrijgegeven van het totaal nieuwe kleurenschema.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Damien Allen

erebusmotorsport_sls2_12u_bt2
Geen "Silberpfeile" maar "Carbonpfeile" bij Erebus Racing voor 12U Bathurst a.s.
weekend.

Nieuw kleurenschema vervangt traditioneel “Silberpfeil” uiterlijk
Voor 2013 zijn de Erebus Motorsport SLS AMG GT3’s van een volledig nieuw kleurenschema voorzien. In 2011 ontving het team nog een AMG Customer Sport Award omdat het in de mooiste kleuren racete.

De speciale gele lijnen die op de SLS AMG GT3 zijn aangebracht is een eerbetoon aan Bernd Schneider bij wie volgens Erebus Racing altijd wel ergens geel in het design van zijn raceauto’s was terug te vinden. Voor de 12U van Bathurst vormt Schneider met Thomas Jäger en Alexander Roloff een combinatie. Roloff kwam de afgelopen jaren met een SLS AMG GT3 in de VLN uit.

De tweede Erebus Motorsport SLS AMG GT3 wordt bestuurd door de V8 Supercarcoureurs Tim Slade en Lee Holdsworth. Peter Hackett is de derde man op deze auto. Op deze auto heeft men in het design paarse strepen aangebracht.

Erebus kopieert het verleden
Het laten vallen van de traditionele “Silberpfeil” kleuren betekende dat men bij Erebus Racing nadruk op de eigen identiteit wilde leggen. Tevens leverde het een technologisch voordeel op.

Barry Ryan van Erebus Racing: “Door het zilver te verwijderen hebben wij aanmerkelijk veel gewicht op de auto bespaard. Onder het huidige technische reglement beschikken wij over een lager gewicht dan de auto’s waarmee wij vorig jaar tijdens de 12U van Bathurst reden.” In traditionele Mercedes stijl heeft men bij Erebus Racing dus ook de bekende Mercedes-truc uit de dertiger jaren uitgehaald om het gewicht te verlagen. Alleen beschikken de auto’s nu over de grondkleuren.

“Wij hebben ons 12 maanden lang hierop voorbereid en het huidige kleurenschema vormde een belangrijk onderdeel hiervan. Wij zijn niet van het zilverachtige weggelopen. Het is nog steeds aanwezig maar beschouw het als een evolutie.”

Het design onderstreept de unieke lijnen van de SLS AMG GT3 en de serieuze benadering van Erebus Motorsport voor de 12U van Bathurst.

erebusmotorsportsls_51_12u_bt
De Erebus SLS GT3 van de combinatie Schneider/Jäger/Roloff.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet