Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: SBR overweegt juridische stappen tegen Van Gisbergen

SBR Racing(Erebus) overweegt om tegen Shane van Gisbergen juridische stappen te ondernemen. Recentelijk tekende Van Gisbergen een contract met Tekno Autosports nadat hij vorig jaar besloot een “sabbitical year” in te lassen.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s archief autosport.nl

2011_hamilton_ross_stone
Bepaald geen vrienden meer Shane van Gisbergen en teambaas Ross Stone.

SBR overweegt juridische stappen tegen Van Gisbergen
Ondanks het feit dat Shane van Gisbergen en SBR Racing in het midden van 2012 beiden hun contract verlengden besloot de Nieuw Zeelander met Nederlandse roots aan het eind van vorig seizoen het team om persoonlijke redenen te verlaten. Daarbij werd overeengekomen dat Van Gisbergen tot 1 januari 2014 noch in de V8 Supercars mocht testen noch mocht racen. Recentelijk tekende Van Gisbergen een contract met het team van Tekno Autosports is teameigenaar Ross Stone in het verkeerde keelgat geschoten. Inmiddels zou Van Gisbergen in de media uitlatingen gedaan hebben over de richting waarin het team zich ontwikkelde.(De overname van het team door Betty Saunders Klimenko van Erebus Racing?) Tijdens de ontbinding van het contract zou SVG zich volgens Ross Stone nimmer negatief hebben uitgelaten. SBR bevestigde dat Van Gisbergen tijdens de Gold Coast 600 en op Bathurst inderdaad minder voldoening in het racen vond. De coureur was volgens SBR voor zijn fans, engineers en crew nauwelijks te bereiken. De coureur zou in 2013 een “sabbitical year” inlassen omdat hij behoefte had aan een “break” in de autosport.

Kort na de voortijdige contractbeëindiging besloot Van Gisbergen aan het NZ Driftkampioenschap en het NZ V8 Supertourer kampioenschap te gaan deelnamen. De verrassing kwam enkele weken geleden toen Van Gisbergen onverwachts een contract bij het team van Tekno Autosports tekende. Daar beschikt hij dit seizoen over een gloednieuwe V8 Holden VF Supercar welke door Triple Eight Engineering(de aartsvijand van SBR) werd opgebouwd.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet