Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Force India VJM06 is het middelpunt op druilerig Silverstone

Bij de presentatie van de nieuwe Force India F1 bolide was de VJM06 duidelijk het middelpunt. Behalve Paul Di Resta ontbreekt er nog steeds een tweede coureur.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: Force India

force-india-vjm06-diresta
Paul di Resta en de nieuwe Force India VJM 06. Wie wordt de tweede rijder?

VJM06 het middelpunt
Op een druilerig Silverstone was de Force India VJM06 de eerste F1 bolide die in handen van Paul Di Resta de eerste 2013 kilometers afwerkte. Evenals bij zijn concurrenten handelt het bij de VJM06 eveneens om een evolutie van het 2012 model. En ook in 2013 is de Force India VJM06 wederom van een Mercedes Benz motor voorzien. Het meest opvallende detail aan de VJM06 is het feit dat men bij Force India van de getrapte neus afscheid genomen heeft.

Technisch directeur Andrew Green: “Wij hebben dit om esthetische redenen en op basis van performance gedaan. Het belangrijkste aspect van de performance is wat je onder de auto kunt doen.”

In tegenstelling tot andere teampresentaties ontbrak de tweede rijder. Alleen Paul Di Resta was op Silverstone aanwezig. De namen van Adrian Sutil en Jules Bianchi worden beiden met het team in verband gebracht, maar bij Force India weigerde men te verklaren wie de voorkeur heeft.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet