Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
NASCAR

NASCAR: PETA doet Dale Jr. verzoek om advertentieruimte op NASCAR-bolide

PETA(People for Ethical Treatment of Animals) heeft aan Dale Jr. het verzoek gericht of zij de sponsorloze ruimte op zijn Hendrick Motorsports Chevrolet No 88 mogen invullen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: NASCAR

dale_jr_peta
Moet ik PETA nu wel of niet of mijn Chevrolet toestaan?

PETA doet Dale Jr. verzoek om (gratis) advertentieruimte op NASCAR-bolide
Bij Hendrick Motorsports is de sponsoring voor de No 88 Chevrolet voor dertien Sprint Cup-wedstrijden nog niet afgedekt. Dit is ook de niet onbekende dierenrechtenorganisatie PETA ter ore gekomen en gisteren ontving de in Amerika immens populaire Dale Jr. het verzoek of hij het PETA logo op zijn No 88 Chevrolet wil voeren. Michelle Cho van PETA schreef in de brief aan Dale Jr. dat zij er zich van bewust was dat sponsoring schaars is en of de coureur wilde overwegen om de advertentieruimte op zijn Chevrolet No 88 ter beschikking te stellen. In haar brief aan Dale Jr. legde Michelle Cho vooral de toon op het feit dat vele gezinnen in de VS zich in principe geen huisdieren kunnen veroorloven. Daardoor belanden maar liefst tussen de 6 en 8 miljoen dieren in het asiel, waarvan op de helft euthanasie moet worden toegepast.

Met de “dierenreddende” levensboodschap op de Chevrolet No 88 hoopt Michelle dat er veel dierenleed en overbevolking voorkomen kan worden en dat Dale Jr. haar verzoek om gratis advertentieruimte in overweging wil nemen.

Zowel Dale Jr. als het team van Hendrick Motorsports hebben nog niet op dit verzoek gereageerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet