Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Alonso pakt verdiende overwinning in Monaco



In het gedrang raakt Mark Webber in de problemen als hij door de marshals onterecht voor Nico Rosberg wordt aangezien, die tot voor kort in dezelfde groep racete om posities. De achterblijvers krijgen zodoende geen blauwe vlaggen, waardoor hij zijn achterstand ziet oplopen tot 7,1 seconden op leider Fernando Alonso.

Deze problemen vallen echter in het niet bij de opgeblazen motor die Webber een ronde later treft. De smaakmaker van de race tot op dat moment wordt gedwongen het strijdtoneel vroegtijdig te verlaten en parkeert zijn hevig brandende Williams aan de kant. De wedstrijdleiding besluit de safety car naar buiten te sturen.

In de ronden voor deze SC situatie hebben Michael Schumacher en David Coulthard zich tijdens de pitstops van de grote groep in het middenveld naar voren weten te dringen, waarbij Coulthard zich bovendien brutaal voor Schumacher heeft gegooid na zijn pitstop.

Achter de safety car gaat het mis met Kimi Raikkonen, wiens Mercedes-blok ademhalingsproblemen krijgt vanwege de te lage snelheid van de safety car – ironisch genoeg ook een Mercedes.

Nadat de safety car het veld weer los laat in ronde 52, gaat het direct mis met Williams-coureur Nico Rosberg. Hij maakt de rouwstemming in de Williams-pitbox compleet door rechtdoor te schieten nadat zijn gas is blijven hangen in Sainte Devote. Een zeer veelbelovende middag spat binnen zes ronden uiteen in een grote deceptie voor de mannen van Williams, die een zeer indrukwekkende race-pace lieten zien, maar op zoek moeten naar betrouwbaarheid. Webber: ‘We reden een uur lang op kwalificatiesnelheid. Ik ben zo teleurgesteld, ik had het gevoel dat we iets verdiend hadden vandaag.’

Vier ronden krijgt ook Christian Klien een grote teleurstelling te verwerken als hij zijn Red Bull in de pits moet parkeren, terwijl hij vanaf P5 op weg was naar voren.

Achterin het veld vinden Monteiro en Montagny elkaar, waarbij Monteiro voor de tweede keer zijn neus schendt. Leuk, maar knullig om te zien is dat hij er in slaagt om zijn Midland aan te haken aan de Super Aguri, die hem gewillig op sleeptouw neemt, maar hem bij de eerstvolgende bocht hardhandig weer met beide voorwielen op de grond zet.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet