Formule 1

Formule 1: Alonso pakt verdiende overwinning in Monaco

Fernando Alonso heeft in Monaco zijn twaalfde Grand Prix-overwinning gepakt, met een ruime voorsprong op Juan Pablo Montoya. Verrassing op het podium is David ‘Superman’ Coulthard, die is opgeklommen naar een derde plek na het uitvallen van achtereenvolgens Webber, Klien en Trulli en een drive-through penalty voor Barrichello. Christijan Albers reed een sterke race en komt als twaalfde over de finish.

Tekst: Rogier Thomasse

De start verloopt zonder grote problemen aan het front, wanneer Fernando Alonso direct na de start de leiding neemt, vlak voor Mark Webber. Webber houdt Kimi Raikkonen nipt achter zich voor de eerste bocht, maar moet bij het voorbijgaan van het Casino toch zijn meerdere moet erkennen in de Fin. Verder achterin gooit Christijan Albers de deur dicht voor teamgenoot Tiago Monteiro, als die zich tussen Albers en de pitmuur positioneert. Dit levert Monteiro een gebroken voorvleugel op, Albers krijgt later een drive-through penalty voor de touché.

Michael Schumacher, de veroordeelde zondebok van de zaterdagmiddag, start als 22e vanuit de pitstraat en komt na de eerste ronde als 18e door, voor beide Super Aguri’s, Tiago Monteiro en teamgenoot Massa. In ronde 6 stuit Schumacher echter op een zeer tegenvallende Jenson Button, na Albers en Speed een ronde eerder te hebben ingepakt. Pas in de 20e ronde slaagt Schumacher er in zijn Ferrari aan het einde van de tunnel naast de Honda te persen en Button in te halen.

Alonso, Raikkonen en Webber rijden op dat moment ver weg van de rest van het veld. De ruimte tussen leider Alonso en Mark Webber schommelt tussen de 1,8 en de 3,8 seconden, met daar achter op een seconde de McLaren van Juan Pablo Montoya. Barrichello en Rosberg kunnen het tempo niet volgen en hebben na 10 ronden al een achterstand van een kleine 20 seconden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet