Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Carlsson ontwikkelt SLK Mercedes voor Pikes Peak.

Tijdens het Autosalon van Geneve presenteert tuner Carlsson een gloednieuwe SLK Mercedes 340, die speciaal voor Pikes Peak en bergklims geconstrueerd is. De firma Carlsson ontving van het Zwitserse Meisel Motorsport de opdracht om deze auto te ontwikkelen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Carlsson

2013_slk_mercedes_430
Een Mercedes Bom op Wielen!

Carlsson ontwikkelt SLK voor Pikes Peak
Speciaal voor bergklimwedstrijden en Pikes Peak heeft men bij Carlsson de Mercedes SLK 340 ontwikkeld. Deze bolide is voorzien van een Judd-motor en weegt slechts 780 pk. Daarvoor heeft men bij Carlsson gebruik gemaakt van de laatste technieken op het gebied van koolstofvezel. Vrijwel alle delen hebben in de windtunnel uitgebreide tests ondergaan. Om de luchtweerstand te optimaliseren is de Mercedes SLK 340 voorzien van een gesloten onderbody. Markus Schuster van Carlsson Duitsland: “ Wij zijn enorm trots op de fantastische look van deze auto. Als ingenieur was het een genoegen om aan een dergelijk project medewerking te verlenen en te laten zien wat er technisch allemaal mogelijk is.

De Carlsson SLK Mercedes 340 is uitgerust met een 3,4L V8 Judd motor die ongeveer 610 pk. levert. Tevens maakt men gebruik van een Hewland versnellingsbak. De Zwitserse bergklimracer Reto Meisel was de initiatiefnemer van dit project. In 2002 en 2007 won hij het Zwitserse bergklimkampioenschap en in 2009 het Duitse kampioenschap. Meisel: “ Het is voor ons een grote eer om de strijd met de fabrieksteams van Hyundai en Suzuki aan te binden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet