Toyota Yaris Cup

Div: Duitse Toyota Yaris Cup: Vierde zege Christiaan Frankenhout

Gisteren moest hij de Duitser Hammel nog voor zich dulden, maar vandaag was Christiaan Frankenhout opnieuw heer en meester in de Duitse Toyota Yaris Cup. Op de Nürburgring boekte de Haagse rijder van het team van Kormelink Motorsport zijn vierde overwinning uit in totaal zes races. Hij eindigde voor de Duiter Dennis Busch en de Zwitser Raffi Bader. Daarmee vergrootte Frankenhout zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap. Na zes races leidt hij met 112 punten voor Hammel (83) en Busch (75).

Tekst: René de Boer

Nicky Groot Kormelink eindigde op de Nürburgring op de vijfde plaats, Martin van Rossem kwam als tiende over de eindstreep. Sandra Douma werd als 20e geklasseerd, terwijl Franklin Groot Kormelink vier ronden voor het einde van de wedstrijd de strijd voortijdig moest staken.

De volgende races van de Duitse Toyota Yaris Cup vinden voor één keer niet in het gebruikelijke programma van de BERU Top 10 plaats. De merkencup is eenmalig te gast tijdens de Duitse ronde van het FIA GT-kampioenschap tijdens het weekeinde van 1 en 2 juli in de Motorsport Arena Oschersleben.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet