Formido Swift Cup

Formido Swift Cup: Finalisten talentenjacht zijn bekend

480_swift_kart

Na ruim twee maanden kwalificeren mochten de halve finalisten van de Formido Swift Cup Talentenjacht op zondag 27 januari laten zien of zij uit het juiste racehout zijn gesneden. De rijders die zich op één van de zeven deelnemende kartbanen in de top 5 hadden gereden waren uitgenodigd om, uiteraard op een andere baan dan waar zij zich hadden gekwalificeerd, een race in hun eigen gewichtsklasse te rijden.

Tekst en foto's: Erik Weijers, Jan van den Ham, Claudette Sommers, Arjan Valk en Marco Antheunisse

Per gewichtsklasse plaatst slechts één coureur per kartbaan zich voor de finale, daarnaast mocht elk van de vier kartbanen een ‘wildcard’ uitdelen. In de finale op 2 maart a.s. zal de strijd tussen de 20 winnaars van de halve finale extreem spannend worden, want dat zij tot op het bot gemotiveerd zijn om de felbegeerde racelicentie en deelname aan de Paasraces in de Formido Swift Cup te winnen werd tijdens de halve finale al duidelijk.

Talentscouts
Op elk van de vier kartbanen was iemand uit de organisatie van de Formido Swift Cup Talentenjacht aanwezig om de sfeer te proeven en te zien welk talent zich had weten te kwalificeren voor de halve finale. In de verhalen die elk van hen optekende over de halve finale zijn een aantal opvallende overeenkomsten.

Hier volgt een kort verslag per kartbaan over de halve finales:

480_swiftcup_racetalent

Harders Plaza Karting
Jan van den Ham, directeur van hoofdsponsor Formido, bezocht de halve finale bij Harders Plaza in Harderwijk en was zeer enthousiast: “Bij Harders Plaza was de halve finale een groot feest. Opvallend was dat vrijwel alle deelnemers veel op de baan getraind hadden. Het merendeel kwam dan ook aan de start in eigen overalls en met eigen helmen. Ze waren allen gebrand op de overwinning. Natuurlijk een beetje discussie over het al dan niet gelijkwaardig zijn van de karts, maar dat hoort er bij.

Een grote kanshebber vooraf was Belgisch nationaal kartkampioen Laurens Beerten. Hij kwam samen met zijn familie drie volle dagen naar Harderwijk om te trainen, maar viel op een paar honderdste net buiten de prijzen.
Een andere opvallende halve finalist was Masha de Kloe. Zij is Grid girl op Circuit Park Zandvoort en kent de Formido Swift Cup dus al goed. Ze bleek een zeer snelle deelneemster, maar kwam helaas ook net iets te kort om de finale te halen.
We hebben de Harders Plaza Wildcard uitgereikt aan degene die in zijn gewichtsklasse de nummer twee was, maar overall bij de eerste vier zou horen. Het bleek de kleinzoon te zijn van de bekende coureur Toine Hezemans. Het was een meer dan geslaagd evenement.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet