Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DNRT

DNRT: Winter Endurance Kampioenschap nadert beslissende fase


persbericht_-_wek-4uurzandvoort2013-pre-speedpictures2

Op zondag 3 februari zal op Circuit Park Zandvoort de 4 uur van Zandvoort worden verreden. De vier uur durende wedstrijd is de derde ontmoeting voor de deelnemers uit het Winter Endurance Kampioenschap 2012-2013. Na twee verreden wedstrijden leiden drie coureurs de stand om het kampioenschap.


Tekst en foto's: PR

Gevarieerd aantal equipes
In het Winter Endurance Kampioenschap wordt gestreden in vier divisies. Zo wordt Divisie I, de klasse voor meer dan 3000cc of turbomotoren, onder andere bezet door de Porsche 997 GT3 Cup van Team Bleekemolen. Dit team, bestaande uit Sebastiaan Bleekemolen, Michael Bleekemolen en Kees Bouhuys, wist de openingsrace van het winterkampioenschap op Circuit Park Zandvoort te winnen. Tijdens de Nieuwjaarsrace finishte het team ook al op het podium. Het trio staat op dit moment tweede in de kampioenschapsstand en kijkt naar een marginale achterstand van acht punten op de leider in het kampioenschap. Tijdens de 4 uur van Zandvoort kan de Porsche-equipe tegenstand verwachten van Max Braams en regerend winterkampioen Wolf Nathan in de V8STAR. Daarnaast mengen Renger van der Zande en Johan Kraan zich wederom in de strijd met de rappe Saker Sportscar, evenals het TechRepair.nl-team met de BMW M3 GT4.

Divisie II werd de afgelopen twee wedstrijden gedomineerd door Sven van Hulst, Bas van de Ven en Jan Joris Verheul. Het trio gaat op dit moment aan de leiding in het Winter Endurance Kampioenschap. Of de drie coureurs met de BMW 320D WTCC ook tijdens de 4 uur van Zandvoort op de hoogste trede van het podium staan, moet nog blijken, want ook Rob de Laat en Rob Severs (BMW 320D WTCC) en Michel Schaap en Eddie den Dekker (BMW 120D), hebben het vizier volledig gericht op de divisie-zege, net als Gideon Wijnschenk, Patrick Verkerk en Harry Verkerk met hun Porsche 968.

In Divisie III wordt gestreden met auto’s met een cilinderinhoud tot 2000cc. Naast de Renault Clio Sport en de BMW E30 cup-bolides, wordt in deze klasse ook gereden met de BMW Compact. Wilbert Groenewoud en Marcel Robijn hebben tot nu toe de meeste punten gescoord in deze klasse en hopen het succes van de Nieuwjaarsrace, waarbij de winst werd gepakt in Divisie III, te kunnen herhalen. In Divisie IV worden diverse diesel-aangedreven bolides aan de start verwacht, waaronder de SEAT Ibiza Cupra van Team Bananas.

persbericht_-_wek-4uurzandvoort2013-pre-speedpictures3

Gratis toegang
Het programma start op zondag 3 februari om 10.15 uur met de kwalificatie. Alle equipes strijden een half uur om de poleposition. Het startsein voor de lange-afstandsrace zal om 12.00 uur gegeven worden. De toegang tot de 4 uur van Zandvoort is gratis: duinen, hoofdtribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 6,00 op het parkeerterrein achter de hoofdtribune parkeren.

persbericht_-_wek-4uurzandvoort2013-pre-speedpictures1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet