Formule 2

GP2 - Monaco: Wie stopt Lewis Hamilton

Vorig seizoen heerste Lewis Hamilton in de Euroseries Formule 3. Dit seizoen
maakt de protegé van Ron Dennis en Norbert Haug indruk in de GP2 Series. Volgend seizoen twijfelt er niemand meer aan dat Hamilton zijn debuut zal maken in de Formule 1. Hamilton nam na de wedstrijd in Monaco de maximale tien punten mee in zijn bagage.


Niet alleen pakte hij de acht punten voor de overwinning maar ook de extra twee voor het behalen van de pole position. Een pole position die natuurlijk in de straten van Monte Carlo goud waar is. Inhalen is bijna onmogelijk en diegene die het wel probeerden kwamen vaak bedrogen uit. Zo ook bij de start waar een aantal coureurs de wedstrijd al wilden beslissen.

In de eerste bocht van St. Devote raakten een aantal wagens elkaar. Nicolas Lapierre was het grootste slachtoffer. Zijn wagen werd gelanceerd en kwam met volle snelheid tegen de vangrail terecht. De Fransman werd met rugklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Lewis Hamilton had de beste start en reed weg van zijn belagers. Na zestien ronden kwam hij naar de pits voor de verplichte pitstop maar had inmiddels zo’n voorsprong opgebouwd dat hij aan de leiding bleef en de wedstrijd zonder verdere problemen won.

De Britse ART-rijder won met een riante voorsprong op Franck Perera. Alexandre Premat eindigde derde op meer dan een halve minuut. Nelson Piquet Jr., die voor Monaco nog medekoploper in het kampioenschap was, droop af nadat hij zijn wagen in de chicane met panne moest achterlaten. Hamilton heeft nu tien punten voorsprong op de jonge Braziliaan die in de rest van de wedstrijden er alles aan moet doen om Hamilton af te stoppen.

Uitslag race:
1 L. Hamilton 45 ronden in 1u03:50.7
2 F. Perera + 8.445
3 A. Premat + 36.312
4 C. Piccione + 37.255
5 A. Zuber + 48.355
6 F. Porteiro + 1 ronde
7 M. Ammermüller + 1 ronde
8 S. Hernandez + 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet