Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Casey Stoner definitief in V8 Supercars met Pirtek en Red Bull sponsoring

Enkele weken geleden werd de komst van Casey Stoner in de V8 Supercarwereld door verschillende media-outlets al bekendgemaakt. Opvallend genoeg twitterde Stoner kort daarna dat er nog helemaal niets zeker was. Met de komst van sponsor Pirtek en Red Bull zijn er voor Stoner nu defintief geen obstakels meer om aan de Dunlop V8 Series deel te nemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: Bam Media

2013_stoner
De overstap van Casey Stoner naar de V8 Supercars is
definitief. Enkele weken geleden twitterde Stoner ondanks
diverse mededelingen in de media, dat er eigenlijk nog
niets zeker was.

Casey Stoner nu definitief in V8 Dunlop-series
Met steun van Pirtek(een bedrijf dat ook in de Benelux bekend staat om haar hydrauliek service voor o.a voertuigen met olielekkage) en Red Bull zal Stoner dit seizoen aan met een Triple Eight Holden Commodore aan zeven wedstrijden van de V8 Dunlopseries deelnemen. Officieel zal het team op 27 februari(twee dagen voor het seizoen begint) in Adelaide gepresenteerd worden.

In het verleden fungeerde Pirtek als hoofdsponsor van tweevoudig kampioen(2003 en 2004) Marcos Ambrose, die nu in de NASCAR-wereld actief is. Stephen Dutton van Pirtek: “Wij zijn verheugd dat wij bij de ontwikkeling van jonge sporters een sleutelrol kunnen spelen. Het maakt ons niet uit of dit op het circuit of op het voetbalveld is. Hoewel Casey een tweevoudig wereldkampioen is, komt hij als rookie in het kampioenschap en het doet ons genoegen die wij met Triple Eight en Red Bull deel uit kunnen maken van een succesvol team.

In het verleden hebben wij met Stone Brothers Racing gigantische successen behaald en het is fantastisch dat wij nu met dit programma weer terug in de autosport zijn. Hoogtepunten waren voor ons het winnen van Bathurst in 1998 met Jason Bright en Steven Richards, het winnen van twee kampioenschappen met Marcos Ambrose en een derde kampioenschap met Russell Ingall.

Gezien Casey’s ervaringen hebben wij geen hooggespannen verwachtingen.Maar met zijn ethiek en houding en drang naar succes past hij perfect bij ons.”

Casey Stoner behaalde in 2007 en 2011 de MotoGP-wereldtitel. Casey Stoner: “Red Bull is al jaren een langdurige partner en het is natuurlijk fantastisch dat zij samen met Pirtek deel uit willen maken van de volgende stap in mijn carrière. Ik kan niet beloven wat Marcos Ambrose gedaan heeft. Maar ik wil mijzelf zo snel mogelijk ontwikkelen.”

Roland Dane van Triple Eight Engineering: “Evenals Marcos is Casey de ultieme professional en ik denk dat iedereen die hierbij betrokken is, uitkijkt naar een succesvolle overstap van twee naar vierwielen.”Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet