Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Nachtelijke impressie vanuit Daytona

130127_rolex24_night_brumos
Beroemd Daytona-beeld: Brumos-Porsche met het reuzenrad

Na acht uur in de Rolex 24 op Daytona rijdt de nummer 01-Ganassi-BMW-Riley (Scott Pruett/Memo Rojas/Juan Pablo Montoya/Charlie Kimball/Scott Dixon) aan de leiding, op kleine afstand gevolgd door de nummer 2-Starworks-Ford-Riley (Ryan Dalziel/Alex Popow/Sébastien Bourdais/Allan McNish) en de nummer 10-Velocity-Corvette (Max Angelelli/Jordan Taylor/Ryan Hunter-Reay).

Tekst: René de Boer (vanuit Daytona)
Foto's: HC Media/Ed Heuvink


130127_rolex24_night_juan
De Ganassi-BMW-Riley leidt algemeen en in de DP-klasse

In de GT-klasse leidt de Magnus Racing-Porsche (John Potter/Andy Lally/Richard Lietz/Nicolas Armindo), maar ook de Audi’s van Alex Job Racing, Rum Bum Racing en APR Motorsport rijden goed voorin mee. De nummer 23-Alex Job-Porsche met Jeroen Bleekemolen rijdt op de zesde plaats in de GT-klasse. “Tijdens mijn eerste rijbeurt heb ik drie stints gereden. De auto doet het duidelijk beter dan dat ik na de kwalificatie verwachtte. Het enige probleem dat we hebben is dat de indicatie voor het schakelen niet werkt, en af en toe valt het dashboard even uit. Qua snelheid zitten we er echter heel behoorlijk bij”, meldde Bleekemolen.

130127_rolex24_avond_jeroen
Jeroen Bleekemolen met de Alex Job-Weather-Tech-Porsche

De TRG-Porsche met Ronald en Dennis van de Laar en Ivo Breukers rijdt op de 25e plaats in de klasse. Het team verloor in de avonduren twee keer tijd doordat de Amerikanen Brad Lewis en Jim Michaelian elk een keer in de rondte gingen. Na Ivo Breukers, die de start voor zijn rekening nam, stapte Dennis van de Laar in, die een dubbele stint reed. “De snelheid was goed, ik reed constant en maakte geen fouten”, zei Van de Laar. “Het doel is uiteraard om de finish te halen. Ik vind het super hier!”

130127_rolex24_night
Nachtelijk Daytona

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet