Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Diversen: Janneau Esmeijer in 2013 richting Formule Renault 1.6

Na enkele tests met verschillende Formule auto's heeft de familie Esmeijer besloten om met Janneau te kiezen voor het Formule Renault NEC Junior 1.6 kampioenschap onder de hoede van Gerben Provily bij Provily racing.

Tekst: Raymond Lansink 

Esmeijer, die twee opeenvolgende Nederlandse titels in de Rotax Max op zijn naam heeft staan heeft zijn sporen reeds verdient. Na begin 2012 een teleurstellende start van het seizoen gehad te hebben bij het Intrepid driver program eindigde zijn seizoen via team TKP en PDB Racing toch nog goed met als bekroning het vice kampioenschap bij het EK en WK Rotax Max.

De familie Esmeijer ziet deze stap als de perfecte mogelijkheid om met een gedegen team als Provily, wat dezelfde focus heeft als Janneau, de autosport ladder te bestormen. Momenteel wordt er volop gewerkt aan een goede start van het seizoen. Janneau steekt ook niet onder stoelen of banken wat zijn verwachtingen zijn voor komend seizoen. Hij wil zien of hij zijn resultaten uit de kart kan doortrekken naar het FR NEC Junior 1.6 kampioenschap

Tevens hoopt Janneau natuurlijk dat alle mensen die hem zo ver gebracht hebben in de kart sport hem het komende jaar nog een keer op het circuit komen aanmoedigen. Janneau kijkt namelijk met veel plezier terug naar de samenwerking met Henk, Gerard, Ton, Pierre, Jacco Jacky en de teams JvD Tuning, team TKP, Redeker motorsport, PDB racing en de organisaties van KNAF Talent First, CHRONO en de RGMMC.

Mocht je de eerste meters van Janneau in de auto willen zien, volg dan de link. Deze film zijn zijn allereerste meters in een auto. Enjoy the ride!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet