Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

BRCC: 110 jaar autosport voor de familie Pilette


brcc_2013_-_sprint_-_john_pilette

Na in 2012 met de Renault Clio ex-François Verbist de titel in Tourisme Challenger te hebben veroverd klimmen John Pilette en Jacques Naniot dit jaar een stapje hoger. Ze starten in het Sprintkampioenschap met een Seat Leon Supercopa (die vorig jaar in de Coyote-kleuren stond) en met die bolide willen ze zich meten met de Ginetta’s, BMW’s en andere… Seats.


Tekst en foto: PR

Om de 110 jaar in de autosport van de Pilette-dynastie waardig te vieren krijgt de auto het nummer 110 op de portieren. Hoeft de plaats van de familie Pilette in de Belgische autosportgeschiedenis nog worden uitgelegd? Théodore – vader van André – was voor de eerste wereldoorlog fabrieksrijder bij Mercedes en finishte in 1913 onder andere als vijfde in de 500 mijl van Indianapolis, nog steeds het beste resultaat van een Belg op de “Brickyard”.

In de jaren ’60 racete André Pilette in de F1, zijn laatste Grand Prix was die van België in 1964. Daarna gaf hij de fakkel door aan Teddy. De vader van John schitterde in de Formule 5000, in de VDS-kleuren van graaf Rodolphe van der Straten. Hij veroverde in 1973 met een Chevron de Europese titel, iets wat hij twee jaar later met een Lola herhaalde. En nu wordt de saga verdergezet in de BRCC!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet