Porsche Cups

Porsche Supercup: zege voor Richard Lietz, Patrick Huisman zesde

Richard Lietz heeft de vijfde ronde van de Porsche Michelin Supercup, verreden in de straten van Monaco, gewonnen. De pas 22-jarige Oostenrijker vertrok van pole position. Patrick Huisman (zesde) was de beste Nederlander.

 Patrick Huisman MC

Beste Nederlander in Monaco. Patrick Huisman.Foto: Porsche

Fabrice Walfisch moest de race missen. De topper in de Supercup (hij eindigde tijdens de vorige race op het circuit van Barcelona nog als tweede) vloog tijdens de vrije training op donderdag dusdanig hard van de baan dat hij naar het ziekenhuis vervoerd moest worden. Gelukkig mankeerde de Fransman niets.

Lietz op pole

Richard Lietz stelde in de kwalificatietraining de pole position veilig, voor klassementsaanvoerder Richard Westbrook en de Belg David Saelens. Patrick Huisman was de beste Nederlander met een achtste startplek. “Ik had zicht op een plek in de voorhoede, tot ik op de trage gastrijder Maher Algadri stuitte. Ik raakte hem van achteren. We konden allebei gelukkig door, totdat hij twee ronden later vlak voor mij bij Casino spinde. Ik kon hem niet meer ontwijken, met veel schade tot gevolg”, aldus de viervoudig Supercup-kampioen. Hij zag zichzelf vervolgens langzaam terugvallen naar de achtste startplaats. Sebastiaan Bleekemolen kwalificeerde zich als negende, voor Robert van den Berg (dertiende), Michael Bleekemolen (vijftiende), gastrijder Roeland Voerman (21ste) en Simon Frederiks (26ste).

Aanrijding

Richard Lietz behaalde zijn eerste zege van het seizoen. David Saelens zag kans om Richard Westbrook te passeren en eindigde als tweede, voor de klassementsaanvoerder.
Vlak na de start raakte de Porsche van Patrick Huisman wederom beschadigd, na een aanrijding met Geoffroy Horion. Huisman zag toch nog kans om naar de zesde plek op te klimmen en werd aldus de beste Nederlander.
Voor Sebastiaan Bleekemolen werd de race geen succes. “Bij de start behield ik mijn positie. Het ging goed, ik had zicht op de achtste plaats”, vertelde hij over zijn wedstrijd. “In de bocht Rascasse duwde de Fransman Olivier Maximin, die achter mij reed, mij echter achterstevoren. Ik raakte de vangrail en verloor veel tijd. Ik kon mijn race wel vervolgen, maar een goede klassering kon ik natuurlijk vergeten.” Sebastiaan werd uiteindelijk als negentiende geklasseerd
Robert van den Berg zag als negende de finishvlag, twee posities voor Michael Bleekemolen die het flink aan de stok had met voormalig wereldkampioen rally Colin McRae (tiende). Simon Frederiks eindigde als zestiende, Roeland Voerman haalde de finish niet.

 Bruno Senna  Monaco

Voor Bruno Senna bleef het bij een korte kennismaking met de Porsche Michelin Supercup.Foto: Porsche.

Uitslag:

1. Richard Lietz (A), tolimit Motorsport, 16 ronden in 27:33.799
2. David Saelens (B), Kadach Racing Team, op 4.738
3. Richard Westbrook (GB), Racing Team Morellato PZ Essen, op 5.557
4. Uwe Alzen (D), PZ Koblenz – Team SPS, op 6.440
5. Christian Menzel (D), tolimit motorsport, op 17.814
6. Patrick Huisman (NL), Lechner Racing School Team, op 22.009
7. Alessandro Zampedri (I), Lechner Racing School Team, op 23.865
8. Lance David Arnold (D), UPS Porsche Junior Team, op 25.762
9. Robert van den Berg (NL), Harders Plaza Racing, op 27.701
10. Colin McRae (GB), Morellato Stars Team, op 28.061
11. Michael Bleekemolen (NL), Team Bleekemolen, op 28.920
19. Sebastiaan Bleekemolen (NL), Team Bleekemolen, op 71.251
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet