Formula E

Formule 1: Formule 1 Teams in gesprek met Formula E

Autosport.nl heeft begrepen dat verschillende Formule 1 Teams in gesprek zijn voor deelname aan het nieuwe Formule E-kampioenschap dat in 2014 officieel van start gaat.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s archief autosport.nl

alonso
Dus geen brullende motoren meer in de toekomst!

Formule 1 Teams in gesprek met Formula E
Naar verluidt zouden meerdere Formule 1 Teams in gesprek zijn met het nieuwe Formule E kampioenschap. Organisator Alejandro Agag, heeft dit bevestigd. “Geluidloos racen biedt nieuwe kansen voor de toeschouwers.Als de coureurs met hun team converseren, kunnen zij dit via het omroepsysteem horen” zegt Agag.

De Formule 1 werd door de Europese Commissie benaderd om een kampioenschap ter promotie van de elektrische auto op te zetten. Tot op heden loopt het enthousiasme nog niet over. Een gemiddeld F1 budget bedraagt 115 miljoen Britse ponden. Voor de nieuwe Formule E zou dit slechts 3 miljoen pond bedragen. Ook qua kostenverhoudingen zou de Formula E interessant zijn.Bij een gemiddeld Formule 1 team werken 600 mensen en veertig op het circuit. Formula E zal slechts acht medewerkers per team toestaan, het management niet meegerekend.

In het eerste jaar zullen auto’s van een fabrikant gekocht worden en zullen zonder kosten aan de teams geleasd worden. Daar staat wel tegenover dat de organisatie wil delen in een deel van de sponsorinkomsten van de teams.

De elektrische motoren worden momenteel door McLaren gebouwd.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet