V8 Supercars

V8 Supercars: Casey Stoner definitief naar V8 Supercars.

Tweevoudig MotoGP kampioen Casey Stoner maakt definitief de overstap naar de V8 Supercars. De 27-jarige Stoner zal tijdens het Clipsal 500 weekend in Adelaide zijn debuut in de Dunlopseries maken.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s archief autosport.nl

caseystonerv8supercars
Casey Stoner en Craig Lowndes. Volgend jaar teamgenoten? Jamie Whincup zoekt na
2013 vermoedelijk een andere uitdaging.

Casey Stoner definitief naar V8 Supercars
Oud MotoGP-coureur Casey Stoner zal tijdens het Clipsal 500 weekend eind mart zijn V8 Supercardebuut in de Dunlopseries maken. Met steun van Red Bull maakt Stoner zijn debuut in de ex-Jamie Whincup kampioensauto. Evenals in de MotoGP zal Stoner met het befaamde startnummer No 27 uitkomen.

Casey Stoner: “Al vanaf mijn twaalfde jaar was het mijn droom om ooit in de V8 Supercars te racen. Het is een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en ik moet realistisch zijn en zien of ik werkelijk capabel ben om te presteren.” Stoner zal op 16 februari a.s. op Sydney Park voor het eerst achter stuur van een V8 Supercar plaatsnemen.

Triple Eight teambaas Roland Dane is duidelijk overtuigd van Stoner’s capaciteiten en denkt dat hij een hele grote kan worden in de V8 Supercarwereld.Roland Dane: “Ik zie niet in waarom Stoner in een V8 Supercar niet competitief kan zijn. Als je je gehele leven dromen najaagt moet je er hard voor werken. Ik denk dat Casey over de wil beschikt om in alles te slagen van wat hij zich heeft voorgenomen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet