DTM

V8 Supercars: Oud DTM-coureur Alexandre Premat blijft in Australië

Oud DTM-coureur Alexandre Premat maakte in 2012 een weinig succesvolle overstap naar de V8 Supercars. Hij beëindigde het seizoen als 27e in de eindstand van het kampioenschap. Toch besloot teambaas Gary Rogers van GRM zijn contract voor komend seizoen te verlengen.

Tekst Willem J. Staat
Foto: PR

2013alexpremat
Oud DTM-coureur Alexandre Premat hoopt op meer succes in de V8 Supercars
in 2012.


Alexandre Premat blijft in Australië
Het team van Gary Rogers Motorsport heeft besloten om het contract van oud DTM-coureur Alexandre Premat voor 2013 te verlengen. Teambaas Gary Rogers: “Het was een grote gok om in 2012 met Alex in zee te gaan. Hij heeft ongetwijfeld capaciteiten maar het beste hebben we er nog niet uitgekregen. Ik was dan ook behoorlijk teleurgesteld, maar gezien zijn CV zijn wij ervan overtuigd dat hij véél beter kan. Ik had besloten om veel in hem te investeren en hij heeft ook veel in ons geïnvesteerd door zijn familie naar Australië te laten komen. Maar toch ben ik ervan overtuigd dat het eruit komt.”

Premat zal in 2013 de gloednieuwe No 33 COTF Holden Commodore VF besturen en de verwachting is dat de COTF auto’s coureurs met een Europese achtergrond meer in de kaart zullen spelen. Zeker door de onafhankelijke achterwielophanging.

Alexandre Premat: “Ik verwacht dat ik in de Top 10 kan eindigen. Met de nieuwe auto’s moet iedereen vanaf nul beginnen. En voor ons geldt hetzelfde. Ik wil het jaar beginnen zoals ik in 2012 geëindigd ben. Ik kijk nu al naar het seizoen uit." Dunlopseries-kampioen Scott McLaughlin tekende eveneens een contract bij Gary Rogers Motorsport en zal de tweede GRM Holden Commodore VF bemannen. Voor de langeafstandsraces zal het team van Gary Rogers wederom een beroep doen op Greg Ritter en Jack Perkins.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet