Algemeen

Dragracing: Larry Dixon terug in competitie

voor_2_rapisarda

Na een jaar gedwongen afwezigheid keert Larry Dixon terug in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. De drievoudig Top Fuel kampioen heeft een contract getekend bij het Australische team Rapisarda Autosport International. Dat het team grootse plannen heeft mag blijken uit het feit dat met Lee Beard ook meteen één van Amerika’s meest vooraanstaande crewchiefs is aangetrokken. Voor een nog internationaler tintje in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series zorgt het Braziliaanse Top Fuel team van Sidnei Frigo dat dit jaar zijn debuut maakt.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: p.r. en Remco Scheelings

Een jaar na zijn vertrek bij Al-Anabi Racing heeft Larry Dixon weer onderdak. Het team waarvoor de drievoudig NHRA Top Fuel kampioen heeft getekend, is voor velen wel een verrassing. Dixon is namelijk een verbintenis aangegaan met Rapisarda Autosport International, het team van de Australische (hijs)kraan magnaat Santo Rapisarda. Het Top Fuel team is al vele jaren uiterst succesvol in het thuisland Australië en kwam afgelopen seizoenen ook al zeer regelmatig uit in het NHRA Top Fuel kampioenschap. Het door vader Santo en zoons Santo jr. en Santino geleide team beschikt over voldoende materiaal, want afgelopen jaar was zowel in Australië als Amerika een volledig uitgerust team gestationeerd.

voor_2_dixon
Larry Dixon en Lee Beard

Het is duidelijk dat Rapisarda Autosport International nu de stap naar de top van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series wil maken. Naast toppiloot Dixon is namelijk ook Lee Beard als crewchief aangetrokken. Beard behaalde met elf verschillende rijders overwinningen in de nitro-klassen en sleepte als crewchief drie titels in de wacht. Ook deed Beard al ervaring op als teammanager, een functie die hij ook bij Rapisarda Autosport International zal bekleden. Hoewel het schema nog niet bekend is gemaakt, heeft het team aangegeven niet aan alle 24 NHRA wedstrijden mee te zullen gaan doen. Toch zal Dixon het druk genoeg krijgen, want naast de nog te selecteren wedstrijden van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series zal het team ook aan de start komen van de ANDRA Australian Drag Racing Series.

voor_2_frigo

Ook Zuid Amerika
Voor een nog internationaler karakter van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series zorgt Sidnei Frigo, een Braziliaanse zakenman die dit jaar met zijn eigen team zijn debuut maakt in de Top Fuel klasse. Frigo, eerder actief in de Top Alcohol Dragster klasse en onder andere eigenaar van een dragstrip, heeft zijn team gestationeerd in Florida en beschikt over compleet nieuw materiaal. De Braziliaan bereidt zich goed voor op zijn debuut in Pomona want niet alleen is al uitgebreid getest, als begeleider heeft Frigo Spencer Massey, de nummer drie uit de Top Fuel titelstrijd van vorig jaar ingehuurd. Als crewchief werd Donnie Bender deze week bij testritten gesignaleerd. Bender maakte naam als crewchief van onder andere Snake Racing (Don Prudhomme) en was afgelopen jaar in Europa adviseur van Top Fuel piloten Janne Ahonen en Anita Mäkelä.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet