Diversen

Internationaal: Schippers en de Ruwe maken het mooie weer tijdens FWT

fwt13-588x578

Sam Schippers en Xen de Ruwe hebben het mooie weer gemaakt in Florida. Daar staat dit weekend de eerste wedstrijd van het Amerikaans kampioenschap op het programma. Voor Sam Schippers en Xen de Ruwe is deze wedstrijd de eerste van het seizoen. Tijdens de kwalificaties afgelopen nacht verschenen ze meteen vooraan in de uitslag.

Tekst: Philippe De Roeck

Gisteren avond/nacht Nederlandse tijd werden de eerste kwalificaties afgewerkt. Het was vooral uitkijken naar de Senioren en de DD2 met respectievelijk een Nederlander en Belg in de strijd.

Bij de Senioren maakte Sam Schippers een geweldige indruk. Het is de eerste wedstrijd van Schippers op het OT1 Chassis en in de Senioren. In een veld van 55 rijders reed Schippers tot een vijfde plek. Hij moest een kleine twee tienden toegeven op de pole tijd die neergezet werd door Nick Neri, gevolgd door Charlie Eastwood en Oliver Askew.

In de DD2 beloofde de strijd te gaan tussen Ben Cooper, Kevin Ludi en GrandFinals pechvogel Xen de Ruwe. Het waren ook die drie namen die we vooraan terugvonden met pole position voor Kevin Ludi, gevolgd door de Canadees Ben Cooper en Xen de Ruwe. De top drie maakte het spannend met een verschil tussen Ludi en Cooper van een kleine 0.350 seconden.

Vanavond gaan de rijders weer aan de slag, morgen vroeg leest u alles op AUTOSPORT.nl

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet