Diversen

V8 Supertourers: Snelle comeback Van Gisbergen

V8 Supercar-coureur Shane van Gisbergen, die eind vorig jaar onverwacht afscheid nam van SBR en het Australische V8 Supercarkampioenschap, zal komend seizoen in zes wedstrijden van het NZ V8 Supertourerkampioenschap uitkomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto archief autosport.nl


2012_afscheid_svg
Snelle comeback SVG in de autosport. Maar niet in de V8 Supercars.


Snelle comeback Van Gisbergen
Oud V8 Supercarcoureur Shane van Gisbergen zal komend seizoen in zes wedstrijden van het NZ V8 Supertourerkampioenschap uitkomen. In het V8 Supertourerkampioenschap zal Van Gisbergen met een Ford Falcon van Corkery Motorsport uitkomen. Naast zijn V8 Supertoureractiviteiten zal de Nieuw Zeelander ook actief zijn in “Drifting” en lokale rallyes. Hij maakte dit gisteren op de TV Zender New Zealand TV3 zelf bekend.

“Het was voor mij ontzettend moeilijk om aan iedereen duidelijk te maken dat ik niet meer in V8 Supercars wilde racen. Maar nu geniet ik er veel meer van. Nu kom ik gewoon naar het circuit om van het rijden te genieten. Het hangt natuurlijk ook af van het feit in welke omgeving je bevindt.

Vorig jaar was ik niet echt gelukkig. In 2011 had ik races gewonnen en in 2012 kwam ik er nog niet eens aan te pas. Met alle veranderingen voor 2013 was het niet echt iets waar ik naar uitkeek. Zelfs als het niet gaat moet je kunnen genieten en erbij willen zijn.”

Van Gisbergen zal volgende maand op Hampton Downs zijn debuut maken.Ook verklaarde Van Gisbergen dat hij vorig jaar al eens met de V8 Supertourers getest had, maar dat hij de auto totaal anders vond dan een V8 Supercar.

Van Gisbergen: “Weinig mensen wisten dat ik vorig jaar een aantal malen getest heb. Het is een goede auto. Ze hebben goede banden waardoor ze gemakkelijk te besturen zijn. Daarom is het racen ook zo goed. Het verschil tussen het gehele startveld bedraagt minder dan een seconde.Het is een mooi kampioenschap en ik denk dat het met Colin Corkery’s Ford Falcon goed gaat worden.”

Over de drift-en rallyactiviteiten verklaarde Van Gisbergen het volgende “Met het driften gaat het steeds beter. Het is een genot om de banden op te roken en heel veel plezier te hebben. Ik heb een rallyetest gedaan en mogelijk ga ik dit ook doen. Ik heb dus de komende tijd genoeg te doen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet