DRDO

DRDO: Startveld AHC RiskStrategy DRDO blijft groeien


drdo_30_aug._2012_romijn

Tijdens de vijfde ronde van de AHC RiskStrategy Dutch Race Driver Organisation verwelkomde de organisatie wederom enkele nieuwe deelnemers. Het startveld telde 26 auto’s. Philip Romijn zegevierde twee keer op de Federal in de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup. De equipes GertJan Zantingh – Dik Groenhart en Marloes Dijkhuis – Gerard van Schaijk grepen elk een zege in de Dieselklasse. De AHC RiskStrategy Specialklasse eindigde in overwinningen voor de DRDO-debutanten Jean-Paul Batenburg - Francesco Pastorelli en Maikel Maijer – Wim Muilwijk.


Tekst en foto's: PR

Vijf equipes kwamen voor de eerste keer kennismaken met de AHC RiskStrategy DRDO. Onder hen niemand minder dan Francesco Pastorelli. Hem kennen we onder meer als racewinnaar in FIA GT1. “Ik rijd met Jean-Paul Batenburg, hij heeft mij gevraagd om zijn BMW 130i met hem te delen”, aldus Francesco. “Ik ben enthousiast gemaakt door Jeroen de Roode en Hans Creemers”, vertelde Jean-Paul. Jeroen en Hans zijn de klassementsaanvoerders in de Specialklasse.
Vader en zoon Barry en Dennis van der Dong mengden zich voor de eerste keer in de DRDO-strijd met hun BMW 1 Serie diesel. Dennis: “Dit is ons eerste raceseizoen. Het spreekt ons onder meer aan dat het startveld van het DRDO best groot is. We denken erover om de volgende keer met een BMW 130i van start te gaan.”

‘Dikke’ BMW’s
Marc Naessens maakte zijn racedebuut met zijn indrukwekkend ogende, snelle BMW Compact voorzien van een 280 pk krachtige BMW M3-krachtbron. “Ik heb mijn racelicentie gehaald bij de Dutch Race Driver Academy van de DRDO-organisatoren Danny van Dongen en Dillon Koster. Zo ben ik hier terechtgekomen. Het is de bedoeling dat ik de rest van het DRDO-seizoen ook in actie kom.”
Naast André van der Laan mengden ook Maikel Maijer en Wim Muilwijk zich voor de eerste keer in de strijd. De equipe ging van start met de BMW E46 M3 van Wim. “Vroeger reed ik rally’s, mijn BMW is een omgebouwde rallyauto”, vertelde hij. “Het spreekt mij aan dat je bij de DRDO veel rijdt in een korte tijd.”
Danny van Dongen hoorde het tevreden aan. “Het startveld groeit, vooral door mond-tot-mondreclame. Her en der staan er nog genoeg geschikte auto’s voor onze Diesel- en Specialklasse. We verwachten dit seizoen dus nog wel enkele DRDO-debutanten te mogen verwelkomen.”

Pech voor Robert Westerholt
Robert Westerholt was terug van weggeweest. De winnaar van de eerste vier races in de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup vertrok in de eerste race van poleposition en leek op weg naar een ruime zege. Vier ronden voor de finish moest hij zijn BMW M3 echter in de pits parkeren. “Het differentieel is stuk”, vertelde de gitarist van Within Temptation.

Philip Romijn profiteerde. Na een lange en felle strijd met de equipe Dennis van der Linden – Herman Peene en Marc Dijkhuis greep hij nipt de zege. “Tijdens de pitstops kon Herman mij passeren, later heb ik hem op de baan weer ingehaald. Het was een leuke race”, aldus de klassementsaanvoerder en regerend kampioen. “De omstandigheden waren wel lastig. Soms was de baan nat, kort daarna weer droog.” Dennis van der Linden en Herman Peene kwamen na bijna een uur racen nog geen twee seconden tekort op Romijn. Derde man Marc Dijkhuis stoof drie seconden na de winnaar over de finish.

Dubbelslag Philip Romijn
Philip Romijn won ook de tweede wedstrijd. Helaas moest de organisatie de race voortijdig afvlaggen vanwege een enorme regenbui ondanks de supergrip van de Federal banden maar gecombineerd met onweer (gevaarlijk voor de baanmarchalls) en extra vroeg invallende duisternis. “De top acht uit de eerste race begon in omgekeerde volgorde aan de tweede race, ik moest dus vanaf de achtste startpositie aan mijn race beginnen”, aldus Philip. “Dat was leuk. Ik kon mij snel naar voren vechten en in de derde ronde al de koppositie overnemen.” Met zijn dubbelzege bouwde Philip zijn leidende positie in de tussenstand verder uit. Mark Bol Raap eindigde als tweede, voor Dennis van der Linden en Herman Peene.

drdo_30_aug_cruze

Twee races, vier winaars
In de AHC RiskStrategy Dieselklasse stelden GertJan Zantingh en Dik Groenhart de zege in de eerste race veilig. Zij delen een VW Golf TDi. Bij de start moesten ze Barry en Dennis van der Dong voor zich dulden, maar vanaf de tweede ronde lag het duo op kop. Vader en zoon Van der Dong werden netjes tweede bij hun DRDO-debuut, gevolgd door Ramon Zuketto (BMW 1 Serie).
De tweede race eindigde in een prooi voor Gerard van Schaijk en Marloes Dijkhuis. Marloes debuteerde in de VW Golf TDi die Gerard normaal deelt met Martin de Weerd. “Mijn Seat Ibiza gaf tijdens de trainingen de geest, waarop Martin zijn plek afstond”, vertelde ze. Gerard, die de VW Golf onder moeilijke omstandigheden naar de zege reed, was goed te spreken over zijn teamgenote. “Ze deed het goed. Ze ging steeds sneller in de voor haar onbekende auto.”
Zantingh en Groenhart moesten deze keer genoegen nemen met het zilver, voor Zuketto.

Zeges voor DRDO-debutanten
DRDO-debutanten maakten deze keer de dienst uit in de AHC RiskStrategy Specialklasse. Toen de eerste race van start ging, nam de equipe Maikel Maijer – Wim Muilwijk de koppositie in. Na de eerste ronde moesten ze helaas al de pits opzoeken. “Lekke band”, verklaarde Wim.
Jean-Paul Batenburg bouwde vervolgens een grote voorsprong op, die Francesco Pastorelli na de rijderswissel zoals verwacht niet meer uit handen gaf. Nico Koetsveld zag als tweede de finishvlag met zijn BMW Compact, voor de leiders in de tussenstand Jeroen de Roode en Hans Creemers (BMW 325i E30).
Maikel en Wim revancheerden zichzelf in de tweede race. Ze wonnen de ingekorte wedstrijd, voor Batenburg – Pastorelli en Koetsveld.

drdo_podium_in_viproom_30_aug

Uitslagen:
AHC RiskStrategy BMW M3 Cup:
Race 1:
1. Philip Romijn; 2. Dennis van der Linden en Herman Peene; 3. Marc Dijkhuis.
Race 2: 1. Philip Romijn; 2. Mark Bol Raap; 3. Dennis van der Linden en Herman Peene.

AHC RiskStrategy Specialklasse:
Race 1:
1. Jean-Paul Batenburg en Francesco Pastorelli, BMW 130i; 2. Nico Koetsveld, BMW Compact; 3. Jeroen de Roode en Hans Creemers, BMW 325i E30.
Race 2: 1. Maikel Maijer en Wim Muilwijk, BMW M3 E46; 2. Jean-Paul Batenburg en Francesco Pastorelli; 3. Nico Koetsveld.

AHC RiskStrategy Dieselklasse:
Race 1:
1. GertJan Zantingh en Dik Groenhart, VW Golf TDi; 2. Barry en Dennis van der Dong, BMW 1 Serie; 3. Ramon Zuketto, BMW 1 Serie.
Race 2: 1. Gerard van Schaijk en Marloes Dijkhuis, VW Golf TDi; 2. GertJan Zantingh en Dik Groenhart; 3. Ramon Zuketto.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet