DRDO

DRDO: Nieuwe winnaars in AHC RiskStrategy DRDO


finish_m3_cup_race1

De AHC RiskStrategy Dutch Race Driver Organisation heeft een viertal nieuwe winnaars gehuldigd. Tijdens de vierde racemeeting van het seizoen op Circuit Park Zandvoort stelden Philip Romijn en Marc Dijkhuis hun eerste zege veilig in de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup. Ard Keff en Roy Koopman vierden hun debuut bij de AHC RiskStrategy DRDO met een overwinning in de Specialklasse. De equipes Dennis en Ronald van de Laar en Martin de Weerd – Gerard van Schaijk waren succesvol in de Dieselklasse.


Tekst en foto's: PR

Op een subtropisch Circuit Park Zandvoort kon Marc Dijkhuis zijn geluk niet op. Na een lange strijd met Dennis van der Linden boekte hij zijn eerste zege in de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup. “De strijd met Dennis was scherp maar fair”, blikte Dijkhuis op het rondenlange duel met zijn tegenstander terug. Het was een bijzonder moment voor de trouwe deelnemer aan de BMW M3 Cup. “Dit is niet alleen mijn eerste overwinning, maar tevens mijn eerste podiumplaats. Eindelijk! Ik leef een beetje in een roes.”
Dennis van der Linden en Herman Peene moesten uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats, achter tweede man Philip Romijn.

Langverwacht
De tweede race van de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup leverde de langverwachte eerste zege van Philip Romijn op. De regerend kampioen grossiert in podiumplaatsen, maar een overwinning ontbrak nog op zijn erelijst. Romijn kreeg het niet cadeau. Hij vertrok vanaf de zevende startpositie en vocht zich gestaag naar voren. In de slotronden stond hij zwaar onder druk van Marc Dijkhuis, die uiteindelijk als tweede eindigde. “Dit is top!”, reageerde de winnaar. “Het werd wel een keer tijd dat ik een race won, nu is het gelukt. Ik heb deze race minder geforceerd gereden dan anders. Ik reed meer relaxed en dat blijkt te werken. Het was een leuke race, waarin ik lekker heb geknokt.”
De laatste podiumplaats was voor Aldo Visman en Holmer Roelvink.

Veni, vidi, vici
Ard Keff debuteerde in het AHC RiskStrategy DRDO met zijn BMW E30 325i waarmee hij al twee kampioenschappen in een andere raceserie heeft behaald. “Ik kom een keer kennismaken”, aldus de boomlange coureur. De kennismaking beviel hem goed. In zijn eerste race won hij meteen de AHC RiskStrategy Specialklasse. Hij eindigde bovendien heel netjes als vijfde algemeen, tussen de deelnemers aan de BMW M3 Cup. “Ik kon snel een gat slaan ten opzichte van mijn tegenstanders in de Specialklasse. Vervolgens heb ik op de BMW’s M3 gejaagd. Het was heel leuk en ik ben heel tevreden”, blikte hij op zijn race terug.
Klassementaanvoerders Jeroen de Roode en Hans Creemers stelden het zilver veilig met hun BMW 325i E30. Roy Koopman (BMW 325i E36) debuteerde fraai met een derde plaats.

Veni, vidi, vici (2)
Roy Koopman schreef vervolgens de tweede race van de AHC RiskStrategy Specialklasse op zijn naam. Hij profiteerde van een fout van raceleider Ard Keff, die zijn verplichte pitstop te laat uitvoerde en daarvoor werd bestraft. “De evenementen van de DRDO spreken mij aan omdat je in korte tijd veel kunt rijden”, aldus de racewinnaar. “Het programma begint aan het einde van de middag, maar desondanks rijd je twee trainingen en twee races van 50 minuten elk. Ik kijk terug op een mooi debuut! Ik kom mij nog wel een keer in de strijd mengen.”
Jeroen de Roode en Hans Creemers eindigden wederom op de tweede plaats, gevolgd door Gerard Vleming (BMW Compact).

Derde zege
Martin de Weerd en Gerard van Schaijk boekten in de eerste race alweer hun derde zege van het seizoen in de AHC RiskStrategy Dieselklasse. Zij delen een VW Golf TDi. Gerard heeft het erg naar zijn zin in de AHC RiskStrategy DRDO. “Ik ben na een ‘racepauze’ van vier jaar weer ingestapt. Ik vind het fijn dat je geen vrije dag hoeft te nemen om hier te racen; het programma begint aan het einde van de dag. Verder rijd je veel in de DRDO, voor relatief weinig geld. Voor rijders die debuteren of weinig ervaring hebben is het een voordeel dat je hier ‘rustig’ en zonder druk kunt racen en leren.”
Martin en Gerard lagen van start tot finish op kop. De overige ereplaatsen werden behaald door Ronald en Dennis van de Laar (BMW 320d) en Ramon Zuketto (BMW 1-serie).

Van Formule 3 naar DRDO
Ruim een week geleden stond Dennis van de Laar nog in de internationale belangstelling als deelnemer aan de prestigieuze Masters of Formula 3 op Circuit Park Zandvoort. Nu vond hij tijd om, als regerend kampioen in de AHC RiskStrategy Dieselklasse, deel te nemen aan een evenement van de AHC RiskStrategy DRDO. “Ik heb het heel druk met mijn raceactiviteiten. Ik reis van de ene test naar de andere race”, aldus de jonge Zandvoorter.
In de tweede race deed hij wat van hem werd verwacht: winnen. Samen met zijn vader Ronald kwam hij als eerste in de Dieselklasse over de finish. Martin de Weerd en Gerard van Schaijk moesten deze keer genoegen nemen met de tweede plaats, voor Ramon Zuketto.

podium_m3_cup_24-07

Uitslagen:
AHC RiskStrategy BMW M3 Cup:
Race 1:
1. Marc Dijkhuis; 2. Philip Romijn; 3. Dennis van der Linden en Herman Peene.
Race 2: 1. Philip Romijn; 2. Marc Dijkhuis; 3. Aldo Visman en Holmer Roelvink.

AHC RiskStrategy Specials:
Race 1:
1. Ard Keff, BMW 325i E30; 2. Jeroen de Roode en Hans Creemers, BMW 325i E30; 3. Roy Koopman, BMW 325i E36.
Race 2: 1. Roy Koopman; 2. Jeroen de Roode en Hans Creemers; 3. Gerard Vleming, BMW Compact.

AHC RiskStrategy Diesel:
Race 1:
1. Martin de Weerd en Gerard van Schaijk, VW Golf 5 TDi; 2. Ronald en Dennis van de Laar, BMW 320d; 3. Ramon Zuketto, BMW 1-serie.
Race 2: 1. Ronald en Dennis v.d. Laar; 2. Martin de Weerd en Gerard v. Schaijk; 3. Ramon Zuketto.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet