Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Buemi wint eerste race

Dit weekend is het Noord Europees Formule Renault 2.0 kampioenschap neergestreken op de Nürburgring voor de vijfde en zesde race van het seizoen. In het kader van de BERU Top 10 wordt er gereden op de verkorte versie van de baan, het zogenaamde sprint-circuit.

Tekst: Sander Dorsman

Gedurende de vrije trainingen op vrijdag komt de regen letterlijk met bakken uit de hemel. Alle rijders betreden direct het asfalt, om zoveel mogelijk meters te kunnen maken onder deze natte weersomstandigheden. Dat dit niet eenvoudig is, blijkt wel uit het gegeven dat de training tot vier keer toe wordt onderbroken door een code rood. Diverse rijders verslikken zich in de listige situatie op de baan, met de nodige schade tot gevolg. Gastrijder en Euroseries Formule 3-piloot Sebastien Buemi laat zich niet van de wijs brengen. De Duitser laat zien dat hij reeds over de nodige ervaring beschikt op dit circuit en weet met een 1:40.083 de snelste tijd te klokken. Achter hem volgen Chris van der Drift en Filipe Albuquerque.

Tijdens de dubbele kwalificatie op zaterdag is het droog. In beide sessies weet Chris van der Drift de pole positie op zijn naam te schrijven, net voor Filipe Albuquerque van Motopark Academy. Xavier Maassen nestelt zich in het middenveld, met respectievelijk een tiende en zevende startpositie. Grote ongelukkige is Mervyn Kool. Hij raakt in het begin van de eerste kwalificatie van de baan en moet hierdoor beide wedstrijden vanaf de laatste positie starten. Ook Helmert Jan van der Slik kent enige problemen. Een defecte benzinepomp zorgt ervoor dat hij in de tweede sessie in slechts vier ronden een kwalificatietijd moet neerzetten. Van der Slik weet de schade te beperken en pakt een zeventiende startpositie voor de tweede race.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet