DRDO

DRDO: Felle competitie in AHC RiskStrategy DRDO


m3_cup_finish

De derde racemeeting van de AHC RiskStrategy Dutch Race Driver Organisation stond in het teken van spannende duels, mooie inhaalraces en soms ook verrassende winnaars. Dennis van der Linden en Mark Bol Raap wonnen hun eerste race in de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup. Daarnaast waren er dubbelzeges voor de equipes Martin de Weerd – Gerard van Schaijk (AHC RiskStrategy Dieselklasse) en Jeroen de Roode - Hans Creemers (AHC RiskStrategy Specials).


Tekst en foto's: PR

Ook deze keer begroette de AHC RiskStrategy DRDO weer enkele nieuwe deelnemers, die meteen lieten weten dat ze er de volgende keer weer bij zijn. De formule (het programma begint aan het einde van de dag, veel rijden, een goede sfeer en betaalbaar) slaat aan!

Robert Westerholt, winnaar van de eerste vier races van de BMW M3 Cup dit seizoen, ontbrak deze keer. Dennis van der Linden nam zijn plaats op het erepodium met grote blijdschap en trots over. Gestart vanaf poleposition reed hij de hele race op kop. Hij maakte geen fouten, hij maakte optimaal gebruik van de grip van zijn Federal banden en won met overmacht. “Geweldig, mijn eerste zege is binnen!”, reageerde hij. “Onze auto was de afgelopen races niet optimaal, voorafgaande aan deze race hebben we het probleem verholpen. Het resultaat bleef niet uit. Veel vrienden en sponsors zijn vandaag getuige van mijn zege, dat vergroot de feestvreugde.” Mark Bol Raap eindigde als tweede, gevolgd door regerend kampioen Philip Romijn.

Eerste zege Mark Bol Raap
Om de spanning verder te verhogen, introduceerde de BMW M3 Cup de ‘reversed grid’: de top acht uit de eerste race begint voortaan in omgekeerde volgorde aan de tweede race.
Herman Peene en Philip Romijn streden in de slotfase om de zege, maar een aanrijding kostte hen de kans op een ereplaats. Mark Bol Raap profiteerde en won zijn eerste race in de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup, slechts vier seconden voor de equipe Benno Kivits – Bertie van Rooij. Henk van Dijk kwam een halve seconde later als derde over de finish. En dat na bijna een uur racen!

Prachtige duels
Bij de AHC RiskStrategy Specials stelden Jeroen de Roode en Hans Creemers alweer hun tweede dubbelzege van het seizoen veilig met hun BMW 325i E30. “We hebben er hard voor moeten werken”, stelde Creemers na de tweede dagzege vast.
In de eerste race vochten de uiteindelijke winnaars een fraai duel uit met Gerard Vleming, Jaco Goedkoop en de equipe Egbert Ellenkamp – Geoffrey van Krugten. Na de verplichte pitstops lag Vleming op kop, maar hij moest na een mooie strijd genoegen nemen met het zilver. In de tweede race ging de strijd gewoon weer verder tussen De Roode – Creemers, Goedkoop, Vleming en Raimond van Steen. Ronde na ronde wisselden de rijders van positie.
Uiteindelijk stelden Jaco Goedkoop en Gerard Vleming beiden een tweede en een derde plaats veilig met hun BMW’s Compact.
Dubbelslag Martin de Weerd – Gerard van Schaijk

Martin de Weerd en Gerard van Schaijk (VW Golf TDi) wonnen de beide races van de AHC RiskStrategy Dieselklasse. Het duo lag in de eerste race van start tot finish op kop. In de tweede race vertrokken ze als laatste. “Tussen de beide races door sleutelden we aan de auto van Marloes Dijkhuis en Thierry Köhler. We waren te laat voor de start en daarom moesten we als laatste vanuit de pitstraat beginnen”, aldus De Weerd. “Desondanks hebben we niet alleen de Dieselklasse gewonnen, maar zijn we ook als vierde algemeen geëindigd.”
Martin heeft het naar zijn zin in de AHC RiskStrategy DRDO. “Dit is leuk en betaalbaar racen”, vindt de runner-up van vorig seizoen.
Ramon Zuketto (BMW 1-serie) en de equipe Gert Jan Zantingh – Dik Groenhart (VW Golf TDi) eindigden een keer als tweede en een keer als derde.

Tevreden gezichten
De AHC RiskStrategy DRDO verwelkomde diverse rijders die voor de eerste keer kennismaakten met de raceorganisatie. De net 17-jarige Bouke van Steen reed zijn eerste races. Samen met zijn vader Raimond eindigde hij in de tweede race bijna op het podium (vierde).
Ruud Sluiter en Ronald Paul mengden zich met hun Porsche 944 in de strijd. Ondanks een kapotte versnellingsbak keek Sluiter tevreden terug op het evenement. “Dit is top”, concludeerde hij. “De sfeer is goed. Daarnaast vind ik het fijn dat de evenementen aan het einde van de dag en ‘s avonds plaatsvinden, dat komt mij goed uit. De volgende keer zijn we er weer bij!”
Jeffrey Walet en Arjen Veenstra schreven zich in met hun BMW Z3. “Ik heb twee jaar geleden mijn racelicentie gehaald bij de Dutch Race Driver Academy van DRDO-organisatoren Danny van Dongen en Dillon Koster”, aldus Walet. “Zo ben ik hier terechtgekomen. Arjen heeft zijn licentie pas kort. Dit zijn onze eerste races met onze BMW.” Ook Walet toonde zich enthousiast. “We komen terug!”

podium_26-6-2012

Uitslagen:
AHC RiskStrategy BMW M3 Cup:
Race 1:
1. Dennis van der Linden; 2. Mark Bol Raap; 3. Philip Romijn.
Race 2: 1. Mark Bol Raap; 2. Benno Kivits en Bertie van Rooij; 3. Henk van Dijk.

AHC RiskStrategy Specials:
Race 1:
1. Jeroen de Roode en Hans Creemers, BMW 325i E30; 2. Gerard Vleming, BMW Compact; 3. Jaco Goedkoop, BMW Compact.
Race 2: 1. Jeroen de Roode en Hans Creemers; 2. Jaco Goedkoop; 3. Gerard Vleming

AHC RiskStrategy Diesel:
Race 1:
1. Martin de Weerd en Gerard van Schaijk, VW Golf TDi; 2. Ramon Zuketto, BMW 1-serie; 3. Gert Jan Zantingh en Dik Groenhart, VW Golf TDi.
Race 2: 1. Martin de Weerd en Gerard van Schaijk; 2. Gert Jan Zantingh en Dik Groenhart; 3. Ramon Zuketto.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet