DRDO

DRDO: Drie dubbelzeges in AHC RiskStrategy DRDO


drdo_m3_cup

De tweede racemeeting van de AHC RiskStrategy Dutch Race Driver Organisation is geëindigd in dubbelzeges voor Robert Westerholt en de equipes Jeroen Dik – Gerard van der Helm en Jeroen de Roode – Hans Creemers.
De AHC RiskStrategy DRDO blijft groeien; enkele deelnemers maakten voor de eerste keer actief en enthousiast kennis met de raceserie.


Tekst en foto's: PR

Robert Westerholt gaat maar door met winnen in de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup. De gitarist van Within Temptation schreef vorige maand de eerste twee races van het seizoen op zijn naam, ook deze keer was hij twee keer de sterkste.
In de eerste race kwam Westerholt bij de start slecht weg vanaf poleposition. Na een fraaie inhaalrace had hij de koppositie in de vijfde ronde al in handen. Hij bouwde zijn voorsprong gestaag uit en won de race uiteindelijk onbedreigd.
Regerend kampioen Philip Romijn stelde zijn derde tweede plaats op rij veilig in de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup, hij werd gevolgd door de equipe Aldo Visman – Holmer Roelvink.
“Ik had de start nog niet verwacht”, blikte Westerholt op de beginfase terug. “Ik was er nog niet helemaal klaar voor.”
De tweede race werd voortijdig stopgezet na een ongeval van Rick Langedijk en de equipe Visman – Roelvink. De beide auto’s gleden in de Gerlachbocht van de baan op de olie van een andere deelnemer. Langedijk werd voor de zekerheid naar een ziekenhuis vervoerd, waar gelukkig bleek dat hij met de schrik was vrijgekomen.
Robert Westerholt lag van start tot finish op kop. Philip Romijn eindigde wederom als tweede BMW M3-rijder, de laatste trede op het erepodium was deze keer voor Mark Bol Raap.

Indrukwekkend
Jeroen Dik en Gerard van der Helm versterkten het veld van de AHC RiskStrategy Dieselklasse met hun VW Golf 6 TDi. De auto oogt niet alleen indrukwekkend, maar is in de handen van het duo ook bijzonder snel. Ondanks het feit dat de dieselklasse en de klasse voor Specials iets later van start gaat dan de BMW M3 Cup, slaagde het duo erin om als derde (eerste race) en tweede algemeen over de finish te stuiven. Dat was meer dan genoeg voor de dubbelzege in de AHC RiskStrategy Dieselklasse.
Jeroen Dik had het naar zijn zin. “Het voordeel van de DRDO is dat je in een kort tijdbestek veel kunt rijden. Voor mij is dit echt een lekker avondje. Wij starten kort na de BMW’s M3. Voor ons is het de lol om te proberen om zo veel mogelijk M3’s te passeren. We komen nog een paar keer in actie tijdens de evenementen van de DRDO. Ons streven is dan om de algemene zege veilig te stellen.”
Martin de Weerd, vorig jaar tweede in de eindstand, was weer van de partij. Hij deelde een VW Golf 5 TDi met Gerard van Schaijk. Het duo eindigde twee keer als tweede. Het brons was voor Alex en Quint Engel (eerste race) en Marloes Dijkhuis- Thierry Köhler. Beide equipes besturen een Seat Ibiza TDi.

Spannend
In de AHC RiskStrategy Specialklasse vochten Raimond van Steen en de equipe Jeroen de Roode – Hans Creemers leuke duels uit. In de eerste race reden de beide BMW’s E30 halverwege de race vlak achter elkaar. Na de verplichte pitstop liep de equipe De Roode – Creemers weg en stelde daarmee de zege veilig. Achter Van Steen behaalde Egbert Ellenkamp zijn eerste podiumplek in het AHC RiskStrategy DRDO met zijn BMW E36.
In de tweede race herhaalde het scenario op kop zich. In de eerste helft van de race was de strijd om de koppositie erg spannend, na de rijderswissel moest Van Steen zich gewonnen geven. Egbert Ellenkamp eindigde wederom als derde.

drdo_diesel_special

“Superleuk!’”

Voorafgaande aan de dubbele race van de AHC RiskStrategy DRDO behaalden Dirk Jan Kramer en Ronald Friederich hun racelicentie. Kramer behaalde zijn Clublicentie en maakte vervolgens meteen zijn debuut in de AHC RiskStrategy Dieselklasse. Friederich verruilde zijn Clublicentie voor een EU-licentie, benodigd om deel te mogen nemen aan de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup. “Super om nu aan de start te staan”, vond Ronald. “Mijn teamgenoot Emile Drummen heeft mij gevraagd om samen met hem een equipe te vormen. Mijn doel vandaag is ervaring opdoen. Ik vind het echt superleuk om erbij te zijn!”

Uitslagen:
AHC RiskStrategy BMW M3 Cup:
Race 1:
1. Robert Westerholt; 2. Philip Romijn; 3. Aldo Visman en Holmer Roelvink.
Race 2: 1. Robert Westerholt; 2. Philip Romijn; 3. Mark Bol Raap.

AHC RiskStrategy Specials:
Race 1 en Race 2: 1. Jeroen de Roode en Hans Creemers, BMW 325i E30; 2. Raimond van Steen, BMW E30; 3. Egbert Ellenkamp, BMW E36.

AHC RiskStrategy Diesel:
Race 1:
1. Jeroen Dik en Gerard van der Helm, VW Golf 6 TDi; 2. Martin de Weerd en Gerard van Schaijk, VW Golf 5 TDi; 3. Quint en Alex Engel, Seat Ibiza TDI.
Race 2: 1. Jeroen Dik en Gerard van der Helm; 2. Martin de Weerd en Gerard van Schaijk; 3. Marloes Dijkhuis en Thierry Köhler, Seat Ibiza TDi.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet