DRDO

DRDO: Robert Westerholt klasse apart in AHC RiskStrategy DRDO


race1drdo

Het tweede seizoen van de AHC RiskStrategy Dutch Race Driver Organisation is losgebarsten met een geslaagd evenement op Circuit Park Zandvoort. Robert Westerholt was twee keer de sterkste in de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup, Raimond van Steen en Aad Stoker pakten de dubbelzege in de nieuwe Specials-klasse. Marloes Dijkhuis en Thierry Köhler eindigden beide keren op het hoogste treetje van de AHC RiskStrategy Dieselklasse.


Tekst en foto: PR

De AHC RiskStrategy Specials maakten hun debuut tijdens het eerste evenement van de AHC RiskStrategy DRDO. De Specials-klasse staat open voor auto’s met een cilinderinhoud tot drie liter en een geluidsproductie tot 85 dB(A). Op een zonnig Circuit Park Zandvoort verschenen diverse BMW’s aan de start, aangevuld met de eerste Chevrolet Cruze uit de gelijknamige nieuwe Nederlandse merkencup.
Raimond van Steen en Aad Stoker waren hun tegenstanders twee keer te snel af met hun fraaie en snelle BMW 325ti Compact E46. Jeroen de Roode en Hans Creemers stelden in de beide races het zilver veilig met hun BMW 325i E30. “Wij zijn het hele seizoen van de partij”, aldus de enthousiaste Jeroen. “Onze auto is van 1985 en daarmee de oudste van het veld. De DRDO spreekt ons onder meer aan omdat we in weinig tijd veel kunnen rijden. Het programma begint pas aan het einde van de middag, desondanks rijd je twee trainingen en twee races van elk 50 minuten.”

Groei
Gerard Vleming eindigde twee keer als derde met zijn BMW 318 ti Compact. Vleming maakt deel uit van het SR-Racing Team, dat met drie BMW’s deelnam aan de openingsraces van de AHC RiskStrategy DRDO. “Daar blijft het niet bij”, onthulde Gerard. “Er komt nog een BMW Compact bij, plus een BMW 3-serie Coupé.”
Tussen de BMW’s reden Bart Kusters en André Klingeler hun eerste races met de eerste auto van de nieuwe Chevrolet Cruze Cup. “Er hebben zich al diverse belangstellenden voor de nieuwe Cup gemeld”, meldde Bart tevreden.
Danny van Dongen, medeorganisator van de AHC RiskStrategy DRDO, toonde zich tevreden over het eerste optreden van de AHC RiskStrategy Specials. “Ik kijk terug op een goede start van onze nieuwe klasse. Diverse geïnteresseerden kijken nog even de kat uit de boom, ik verwacht dat de klasse dit seizoen verder zal groeien.”

Robert Westerholt ‘man to beat’
In de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup was er geen kruid gewassen tegen Robert Westerholt. De gitarist van Within Temptation was de snelste tijdens de tijdtraining en won de beide races met een grote voorsprong. “Ik heb vooraf getraind en ik heb veel geleerd van de tips van twee ervaren en succesvolle coureurs”, aldus de nummer drie van het vorige seizoen. “Het ging goed, maar ik weet dat ik nog sneller kan.”
Regerend kampioen Philip Romijn eindigde twee keer als runner-up. “In het begin van de tweede race lag ik op kop, maar een schakelfout kostte mij de leiding”, blikte hij terug.
Mark Bol Raap (eerste race) en de equipe Dennis v.d. Linden – Herman Peene (tweede race) ontvingen de bekers behorende bij de derde plaats.

Ladies First
Marloes Dijkhuis liet zien dat ze veel heeft geleerd tijdens het eerste seizoen van de DRDO. De jongedame, bijgestaan door Thierry Köhler, won twee keer de Dieselklasse met haar Seat Ibiza TDI. DRDO-debutant Ramon Zuketto eindigde twee keer op het podium met zijn BMW 1-Serie diesel. Quint en Alex Engel (tweede in de tweede race) en Leon Munsterman (derde in de eerste race) stelden de overige ereplaatsen veilig.

Goede vooruitzichten
Dillon Koster, mede-organisator van de AHC RiskStrategy DRDO, keek positief terug op de start van het nieuwe seizoen. “Er zijn meer dan 20 BMW’s voor onze BMW M3 Cup gebouwd. Nog niet iedereen was klaar voor de start van het seizoen, ik verwacht tijdens de volgende race meer deelnemers. Dat geldt ook voor de Dieselklasse. We nodigen iedereen met een geschikte auto uit om een keer kennis te komen maken met onze organisatie.”

podiumrace2
Uitslagen:
AHC RiskStrategy BMW M3 Cup.
Race 1:
1. Robert Westerholt; 2. Philip Romijn; 3. Mark Bol Raap.
Race 2: 1. Robert Westerholt; 2. Philip Romijn; 3. Dennis v.d. Linden en Herman Peene.

AHC RiskStrategy Specials:
Race 1 en Race 2: Raimond van Steen en Aad Stoker, BMW 325ti Compact E46; 2. Jeroen de Roode en Hans Creemers, BMW 325i E30; 3. Gerard Vleming, BMW 318ti Compact.

AHC RiskStrategy Diesel:
Race 1:
1. Marloes Dijkhuis en Thierry Köhler, Seat Ibiza TDI; 2. Ramon Zuketto, BMW 1-serie; 3. Leon Munsterman, Seat Ibiza TDi.
Race 2: 1. Marloes Dijkhuis en Thierry Köhler; 2. Quint en Alex Engel, Seat Ibiza TDI; 3. Ramon Zuketto.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet