Diversen

Diversen: Beitske Visser start naast het Duitse F3 ook in Winterbokal in Kerpen

cikwkgenk110902056

Beitske Visser zal naast haar autosport activiteiten in 2013 ook regelmatig in een kart te zien zijn. Vandaag raakte bekend dat snelle Nederlandse dame naast de autosport ook de Winterbokal zal rijden in Kerpen en dat op een Tony Kart van KDP

Tekst: Philippe De Roeck
Foto: Michael Melis

Aanvankelijk zou Visser het rijden in een kart als voorbereiding van het autosport seizoen. Toch liet Visser vandaag aan AUTOSPORT.nl weten dat ze begin dit jaar twee wedstrijden zal mee rijden. “We gaan de Winterbokal mee rijden, een kampioenschap dat bestaat uit twee wedstrijden die beiden doorgaan in Kerpen.” 

Visser zal uitkomen in de KZ2 schakelklasse, maar niet op de verwachte Intrepid of Praga. “We gaan dat kampioenschap afwerken op een TonyKart. We zijn twee keer gaan testen en dat verliep goed. Het is een totaal andere kart dan de Intrepid maar goed is hij zeker weten!”

Alle trainingen en wedstrijden staan in het teken van het Duits Formule 3 kampioenschap waarin Visser in 2013 zal rijden. “In maart beginnen we weer met testen, eerst terug de kart in!” 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet