Sportscars

Sportscars: Rahal Letterman Racing met BMW Z4 GTE in ALMS.

Ook in 2013 zal Rahal Letterman Racing in de ALMS actief zijn. “Wij beginnen in de ALMS aan een nieuw hoofdstuk” zegt BMW Motorsport directeur Jens Marquardt.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s BMW Motorsport

martin2
ALMS-wedstrijdprogramma en DTM Testprogramma voor onze zuiderbuur Maxime Martin
bij BMW.

Rahal Letterman Racing met BMWZ4 GTE en Maxime Martin in ALMS
“Met de BMW M3 GT hebben wij de afgelopen vier jaar fantastische overwinningen en kampioenschappen behaald. De BMW Z4 GTE heeft alles in zich om deze successtory te continueren” stelt Jens Marquardt.

De BMW Z4 GTE is ontwikkeld op basis van de BMW Z4 GT3, die in handen van capabele professionele en privé-teams vele overwinningen behaalde. De kalender in het ALMS kampioenschap bestaat dit seizoen uit tien wedstrijden en 2013 zal dan ook tevens een ontwikkelingsjaar zijn, zeker om goede funderingen te leggen voor het nieuwe Amerikaanse sportscarkampioenschap dat in 2014 van start gaat.

Teambaas Bobby Rahal: “Binnen team RLL zijn wij allemaal erg verheugd over het seizoen 2013 met de GTE. Wij hebben fantastische jaren met de BMW M3 GT gekend en nu willen wij met de Z4 GTE bij onze concurrenten zo snel mogelijk weer op gelijke hoogte komen. Met de komst van een nieuwe auto heb je een bepaalde ontwikkelingsperiode nodig maar wij verheugen ons op het komende seizoen. Dit is ons vijfde seizoen met BMW maar er is een uitstekend samenwerkingsverband. Een aantal van onze mensen werkt in München om de auto’s op te bouwen. Wij delen dezelfde benadering om succes te behalen en het is voor ons een eer om BMW Motorsport te mogen vertegenwoordigen.”

RLL bestaat in 2013 uit Joey Hand, die ook voor het merk in de DTM actief zal zijn, Bill Auberlen, Dirk Müller en John Edwards. Laatstgenoemde zal Hand bij diens DTM verplichtingen vervangen. Voor Sebring en Petit Le Mans zullen Uwe Alzen en Jörg Müller aan het team worden toegevoegd. Tevens zal de Belg Maxime Martin eveneens van het RLL Team uitmaken. De 26-jarige Martin werd door BMW Motorsport als opvolger van Marco Wittmann benoemd. Hij zal in 2013 als test-en ontwikkelingsrijder in de DTM actief zijn.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet