24H Series

24H Series: Groeten uit Dubai

Groeten_Dubai_aanbouw
Blauwe lucht, palmbomen en een half afgebouwd gebouw waar niets gebeurt: dat is Dubai

Afgelopen weekeinde vond op het Dubai Autodrome de achtste editie van de DUNLOP 24H DUBAI plaats. Sinds de eerste editie in 2006 is de race steeds belangrijker geworden in de internationale autosportwereld en vormt nu samen met die andere twee 'D's' (Dakar en Daytona) de start van ieder nieuw seizoen. AUTOSPORT.NL ontvluchtte de winterse kou in Europa en vloog naar de Emiraten voor de race, waar naast de diverse Nederlandse successen nog tal van andere zaken te noteren vielen.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar, Klaas Norg


Groeten_Dubai_aanbouw_hotel

Een jaar of tien geleden kon het in Dubai allemaal niet op en waren de nieuwbouwprojecten niet meer te tellen. Naar verluidt stond een kwart van het aantal wereldwijd beschikbare bouwkranen destijds in Dubai. Sinds 2008 loopt het er allemaal niet meer zo vlot, en bepalen veel half afgebouwde projecten waar niets meer gebeurt het beeld. Zoals het Marriott-hotel nabij het circuit, waar ook de activiteit volledig stil ligt. Toch heeft Motor City, het stadsgedeelte rondom het circuit, zich het afgelopen jaar wel aardig ontwikkeld. Hier gebeurt dus nog wel iets, een goed teken. En misschien wordt het met dat hotel ook nog wel eens wat.

Groeten_Dubai_verlichting

In de stad, waar het Dubai Shopping Festival in volle gang was, was er van stilstand niets te merken. Integendeel, restaurants en terrassen zaten vol en er leek ook weer duidelijk meer activiteit dan vorig jaar of twee jaar geleden.

Groeten_Dubai_Gridwalk

Ook voor de race was er volop belangstelling. Niet alleen was het deelnemersveld met 81 auto's goed gevuld, ook tijdens de gridwalk voorafgaand aan de start was het gezellig druk.

Groeten_Dubai_Welcomebarbecue

De goede onderlinge sfeer is een belangrijk kenmerk van de Dunlop 24H DUBAI. De 'Welcome Party' met barbecue op woensdagavond in de paddock is inmiddels een goede traditie.

Groeten_Dubai_catering

Ook tijdens de overige dagen van he evenement is de catering voor deelnemers en teams prima verzorgd op de eerste etage van het pitgebouw. De catering is in handen van het team van het Marriott Courtyard Hotel in de Green Community in Dubai onder leiding van de Nederlands chefkok Christiaan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet