Diversen

Div: Circuit Zolder bijna failliet

Dit was de shockerende mededeling op de website van de lokale Belgische TV zender TV Limburg. Tevens werd een video-opname getoond van huidig directeur Thierry Deflandre die de hulp van TASKFORCE Limburg heeft ingeroepen omdat het circuit niet meer over de benodigde fondsen beschikt.

Tekst Willem J. Staat
Foto's archief autosport nl

going_out
Foto uit lang vervlogen tijden waarvan we alleen nog maar kunnen dromen.

Circuit Zolder zoekt financiële steun
In een Tv-uitzending op de Belgische lokale TV zender TVL heeft huidig circuitdirecteur Thierry Deflandre een beroep gedaan op TASKFORCE Limburg, m.a.w. de lokale Belgische overheid. Auto- en motorsportevenementen zijn niet meer voldoende om het circuit te kunnen laten overleven. Enkele jaren geleden werden de activiteiten al richting wielersport verplaatst. Ook is er een plan ingediend voor een volledig overdekte wielerbaan.

Maar voor Deflandre is deze strategieverandering onvoldoende. Men wil zich voor de toekomst gaan richten op de z.g. “clean mobility” Zolder moet in de toekomst het “hub” hiervan worden. Deflandre is ervan overtuigd dat Circuit Zolder uitstekende kansen kan bieden voor de ontwikkeling van het elektrisch rijden en racen.

Circuit Zolder viert dit jaar haar 50-jarig bestaan en in het verleden waren Formule 1, DTM, Champcar, WTCC en vele andere internationale topklassen in Belgisch Limburg te gast. Interne ontwikkelingen binnen de Belgische autosport in 2012 bezorgden de circuitexploitanten kortstondig ook de nodige hoofdbrekens. Het baanrecord van Circuit Zolder is sinds 2007 in handen van de Fransman Sebastien Bourdais met een Panoz Champcar(1.12.821)


Rechteeindnacht_5270
De 24 Uur van Zolder klom als evenement in de negentiger jaren tot ongekende
hoogte.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet