24H Series

24H Series: Jeroen Bleekemolen vergroot voorsprong in Dubai

130112_24h_dubai_bleek-actie1
De SLS AMG met Jeroen Bleekemolen heeft een voorsprong van drie ronden

Met nog vier uur te gaan in de Dunlop 24H DUBAI lijkt Jeroen Bleekemolen volop kans te maken om zijn overwinning van vorig jaar te herhalen. Samen met de Brit Sean Edwards en Khaled Al Qubaisi uit Abu Dhabi, twee rijders die ook vorig jaar al samen met Bleekemolen op de hoogste trede van het podium stonden, en de Duitse routinier Bernd Schneider, heeft Bleekemolen in de Team Abu Dhabi by Black Falcon-Mercedes-Benz SLS AMG GT3 nu een voorsprong van drie ronden op de AF Corse-Ferrari, die op de tweede plaats rijdt. De derde plaats is om 9.00 uur in de ochtend lokale tijd in handen van de nummer 8-Fach Auto Tech-Porsche.

Tekst: René de Boer (vanuit Dubai)
Foto's: PR

130112_24h_dubai_hummel_actie1
De Lapidus Racing-McLaren kwam relatief probleemloos de nacht door

Ook de Lapidus Racing-McLaren MP4-12C GT3, met ondermeer Klaas Hummel in de rijdersbezetting, blijft het goed doen. Terwijl de andere McLaren in het startveld, de auto van het Duitse Molitor-team, na twee keer in een aanrijding betrokken te zijn geweest, definitief uit de race is, draait de Lapidus-McLaren relatief probleemloos zijn ronden. “We moesten in de nacht alleen één keer een draagarm van de wielophanging rechts achter vervangen, dat was eigenlijk het enige”, berichtte Klaas Hummel op de vroege zaterdagochtend.

130112_24h_dubai_knap_actie1
De Black Falcon-SLS AMG met Simon Knap verloor in de ochtend 41 minuten

De tweede Black Falcon-SLS, waar Simon Knap een van de rijders is, verloor tussen 6.00 en 7.00 uur ruim 41 minuten in de pits, nadat de achterkant van de auto beschadigd was geraakt in een aanrijding. Daardoor kon het team de top drie-positie, die het tijdelijk in handen had, niet vasthouden, maar inmiddels rijdt de sportwagen met vleugeldeuren wel weer in de top tien.

Nederlandse teams leiden in SP3, A5, A3T en D1

In de Porsche 997-klasse heeft het Nieuw-Zeelandse Racing Services Limited-team met rijders Malcolm Niall, Clint Harvey, Brett Niall en Paul Stubber de leiding overgenomen. Ook in SP2 is er een nieuwe leider, want hier nam de BMW van het Duitse team Bonk Motorsport de eerste plaats over van de Renault Mégane van Equipe Verschuur. Nederlandse teams leiden daarentegen nog steeds in de klassen SP3 (Cor Euser Racing-Lotus), A5 (JR Motorsport-BMW), A3T (Racing Divas-BMW) en D1 (Red Camel-Jordans.nl-SEAT).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet