Algemeen

Dragracing: Eindelijk een Force in Top Fuel

pers_force_kop

Mocht er nog twijfel over hebben bestaan, bij de persconferentie van John Force Racing werd definitief bevestigd dat Brittany Force dit jaar haar debuut maakt in de Top Fuel klasse van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. Het is voor het eerst in het 35-jarige bestaan van het team dat er ook een auto gaat worden ingezet in de Top Fuel klasse. Als hoofdsponsor treedt Castrol Edge op.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: p.r.

De wandelgangen waren weer goed geïnformeerd want tijdens de persconferentie van John Force Racing werd precies datgene gemeld wat vorige week al op AUTOSPORT.nl te lezen was. Na in 35 jaar 17 Funny Car titels en 217 Funny Car overwinning te hebben behaald, doet John Force Racing dit seizoen zijn intrede in de Top Fuel klasse.

pers_force_auto

Brittany, de 26-jarige dochter van vijftienvoudig Funny Car kampioen John Force, zal de auto gaan besturen. Brittany had na haar Super Comp en Top Alcohol Dragster-jaren al aangegeven liever een Top Fuel dragster dan een Funny Car te rijden en nadat vorig jaar diverse testsessies waren afgewerkt door het team, was wel duidelijk wat er zou gaan gebeuren. Net als de Funny Cars van het team is ook de Top Fueler door John Force Racing zelf gebouwd en wordt aangedreven door een Ford BOSS500 motor. Als hoofdsponsor van de Top Fuel dragster treedt Castrol Edge op.

Zoals ook al werd vermoed komt Mike Neff niet meer als rijder in actie maar wordt crewchief van John Force. Daarmee keert Neff eigenlijk terug naar zijn ‘normale’ werk waarvoor hij destijds ook door Force werd aangetrokken. Voor het overige verandert er in de rijdersbezetting en sponsors van de John Force Racing Funny Cars niets. De drie Ford Mustangs worden gereden door de schoonzoon van John Force Robert Hight, zijn jongste dochter Courtney en zoals gezegd Force zelf. Force komt uit in de Castrol GTX kleuren, Hight in de bekende Auto Club of Southern Californië uitmonstering, terwijl Courtney ook in haar tweede jaar Traxxas als hoofdsponsor heeft.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet