GT

GT: SRO maakt details nieuwe FIA GT Series bekend

SRO Motorsports Group heeft vandaag in Birmingham de details bekend gemaakt van de nieuwe FIA GT Series. Het nieuwe kampioenschap vervangt het FIA GT1 Wereldkampioenschap en zal uit zes races bestaan, vijf races in Europa en een afsluitende race ergens in het Midden-Oosten.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto's: SRO

480-kox-lamborghini-sro

Kondigde SRO eerder nog aan dat het nieuwe seizoen in Abu Dhabi zou gaan beginnen, vandaag werd bevestigd dat na overleg met de FIA en teams het besluit is genomen om het seizoen niet in Abu Dhabi maar in Nogaro te beginnen.

Zes races – datum Zandvoort ongewijzigd
De eerste race van de FIA GT Series zal tijdens de Paasraces (1 april) op het Franse Nogaro plaatsvinden. Een kleine drie weken later strijkt het FIA GT circus neer op het Belgische Zolder. Oorspronkelijk zou er na Zolder een race tijdens het 24U van de Nürburgring-weekeinde worden gehouden, maar de Duitse ronde werd (wederom) van de kalender gehaald. Het resultaat is dat er in mei en juni geen enkele race wordt verreden en de derde race van het seizoen pas op 14 juli op Circuit Park Zandvoort op de kalender staat.

Na Zandvoort vertrekken de teams naar Slowakije voor een race op de Slovakia Ring op 18 augustus. Na weer een lange break zal de laatste Europese race van het seizoen op 13 oktober op het Spaanse Navarra plaatsvinden. Daarna is het de bedoeling dat de auto’s worden verscheept naar het Midden-Oosten voor een race op 16 of 23 november. Het is nog niet bekend of deze race alsnog in Abu Dhabi wordt verreden. Ook Qatar wordt genoemd als mogelijke locatie voor de seizoensfinale.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet