BNL Karting Series

BNL: BNL Karting Series worden officieel Belgisch Kampioenschap!

bnl_3_lars_olofsen_charles_op_de_beeck

Nu de eerste week van 2013 goed en wel achter de rug is, kwam Boy Pijls van Karting Genk met leuk nieuws naar buiten. De BNL Karting Series zullen vanaf heden het nieuwe Belgisch kampioenschap worden wat voorheen door de RACB georganiseerd werd.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto’s: Michael Melis

Vorig jaar waren de BNL Karting Series weer een geweldig succes met mooie, volle startvelden. Iets wat niet gezegd kon worden van het Belgisch kampioenschap karting dat maar uit één manche bestond in Spa Francorchamps en waar vooral in de Rotax klassen bijzonder weinig animo voor was. Zo werden de Senioren zelfs van de inschrijvingslijst gehaald wegens maar twee deelnemers. Daar wil de Royal Automobil Club of Belgium nu wat aan doen. Samen met Karting Genk werden de handen in elkaar geslagen om de BNL Karting Series vanaf nu om te dopen tot het Belgisch kampioenschap.

jules_szymkowiak

“Er zal niets veranderen”, vertelt Boy Pijls tegenover AUTOSPORT.nl. “De BNL blijft de BNL zoals hij vroeger was, enkel krijgt de winnaar op het einde van het seizoen naast enkele mooie prijzen ook de officiële RACB/CIK titel als Belgisch kampioen mee naar huis” De klassen blijven ongewijzigd. Zo zullen alle klassen, MicroMax, MiniMax, JuniorMax, SeniorMax, DD2  en de KZ2 ook dit jaar weer aan de start staan van een mooi kampioenschap over drie wedstrijden, die telkens bestaan uit twee wedstrijd dagen.

bnl_xen_de_ruwe

De kick-off is zoals gewoonlijk op de thuisbaan in Genk tijdens het weekend van 20 en 21 april. Daarna trekt het voltallige veld naar Ostricourt voor de tweede manche tijdens het weekend van 11 en 12 mei. Net voor het einde van de zomervakantie, op 24 en 25 augustus, staat de laatste BNL op de kalender, opnieuw in Genk.

Voor de MicroMax heeft de organisatie ook dit jaar weer goed nieuws. Kleppers als Rens van Pelt, Michelangelo Amendola, Tuur Stalmans en Yoni Cauwenbergh trekken allemaal naar de MiniMax en dus is er vers bloed nodig in de klasse voor de jongste rijdertjes. “De MicroMax is de belangrijkste klasse voor ons kampioenschap. Het is de basis waarop we verder moeten en dus komen we opnieuw met een speciale actie naar buiten. De rijders betalen slechts 100Euro per wedstrijdweekend en voor de rijders die nog geen motor hebben, stellen wij eentje ter beschikking die verhuurd kan worden voor 50Euro per wedstrijd. Wil je dan op het einde van het seizoen een motor kopen? Dan trekken we het huurgeld eraf!”

bnl_senioren                                                                                               

Interesse op Belgisch kampioen te worden? De inschrijvingen gaan weldra open.
Wees er snel bij want het kan snel gaan! Meer info of contact gegevens via: www.bnlkartingseries.com

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet