Formido Swift Cup

Div: Laatste week om je te kwalificeren als Formido Swift Cup racetalent

480_swiftcup_racetalent

Sinds 1 november wordt er door racefanaten flink gestreden om in de top 5 van de Formido Swift Cup talentenjacht te komen. Niet vreemd, want een top 5-klassering levert een plek op in de kwartfinale, die uiteindelijk de winnaar moet gaan opleveren als deelnemer aan de Paasraces. De kartbanen van Coronel, Race Planet, Van der Ende, Hezemans, Harders Plaza en Kartplaza maken zich nu op voor de eindstrijd in de top 5 per gewichtsklasse. Bijzonder is bovendien dat ook deelnemers met een beperking kunnen meedoen aan deze talentenjacht. Want of je nu een beperking hebt of niet, iedereen maakt kans om het nieuwe talent te worden in de Formido Swift Cup.

Tekst en foto’s: PR

Het is de afgelopen weken druk geweest bij de deelnemende kartbanen (zie hier) en de top 5 per gewichtsklasse verandert nog steeds. De verwachting is dan ook dat de kaarten nog niet geschud zijn en dat de top 5 zoals die er nu staat nog allerminst zeker is van plaatsing voor de kwartfinale. Wie in de top 5 staat doet er goed aan om de stand in de gaten te houden en zo nodig nog een herkansing te doen. Wie denkt de tijden die nu in de top 5 staan te kunnen verbeteren moet deze week zijn kans pakken, want zondag 13 januari is echt de laatse dag waarop aan de talentenjacht kan worden deelgenomen. 

Ook met handbesturing
Tot die dag kan op vijf van de in totaal zeven deelnemende kartbanen in Nederland bovendien in een kart met handbesturing gestreden worden om de beste tijd op de klokken te zetten. De kart met handbesturing is special neergezet voor mensen zonder beenfunctie. Daarnaast zijn ook karts met voetpedalen beschikbaar. Dus of je nu een beperking hebt of niet, iedereen maakt een kans. Voorwaarde is wel dat je zelf in en uit de kart komt of hulp meebrengt. Je kunt meedoen met deze wedstrijd door een heat te rijden tegen de normale prijs van de betreffende kartbaan. Een heat duurt 10 of 12 minuten en de rondes worden geklokt. Op de website http://www.formidoswiftcup.nl kun je op de pagina ‘actie’ de snelste tijden van elke kartbaan volgen. Je mag vaker meedoen, maar alleen je snelste ronde telt.

_n1d8026

Mindervalide coureur
Racing Team Welzorg doet sinds april 2012 mee in de strijd om de Formido Swift Cup. Gerard de Nooij, coureur van het team, rijdt in een aangepaste racewagen met handbesturing. Vanwege zijn dwarslaesie kan hij geen gebruik maken van voetpedalen. Gerard heeft dit jaar uitstekend gepresenteerd. Momenteel wordt gekeken door Welzorg Auto op Maat hoe de auto nog verder verbeterd kan worden, zodat Racing Team Welzorg volgend jaar een kans op het podium maakt.

Eigen kracht
Oprichter en hoofdsponsor van Racing Team Welzorg is Welzorg Nederland, leverancier van
revalidatiehulpmiddelen. Vanuit het programma Participatie & Innovatie is dit project gestart om aan te tonen dat mensen met een beperking gewoon kunnen deelnemen aan de maatschappij. Onder het motto ‘Eigen kracht is goud waard’ zijn al meerdere projecten opgestart, zoals ook de Gouden Sportdagen, een sportdag voor kinderen met een beperking en de ontwikkeling van de Composeat.

480_swift_kart

Deelnemende kartbanen
Je kunt je tot en met 13 januari nog kwalificeren bij de kartbanen van Coronel in Huizen, Race Planet in Amsterdam en Delft, Hardersplaza in Harderwijk, Van der Ende in Poeldijk, Hezemans in Eindhoven en Kartplaza in Nijverdal.
De vijf kartbanen met een kart met handbesturing zijn Bleekemolen Race Planet in Amsterdam en Delft, Coronel Kartracing in Huizen, Van der Ende Racing Inn te Poeldijk en Hezemans Indoor Karting in Eindhoven.

Meer informatie over de actie en de actuele top 5 klassering per kartbaan is te vinden op http://formidoswiftcup.nl/actie en op http://www.welzorg.nl/ben-jij-het-nieuwe-racetalent
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet