Sportscars

Sportscars: MSR Racing Ford Riley’s zetten de toon tijdens Roar before the 24 Hrs

Tijdens het testweekend voor de 24U van Daytona, die eind januari plaatsvindt, werd de toon gezet door MSR Racing Ford Riley’s. In de GT-klasses domineerden de Porsches.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

2013_msr_racing_no_6
Michael Valiante met het gloednieuwe Ford Riley DP Chassis van MSR was uiteindelijk
de snelste man in Daytona.

Michael Valiante snelste man op Daytona
Tijdens de allerlaatste test/trainingssessie in Daytona liet Michael Valiante met het gloednieuwe Ford Riley-chassis van Michael Shank Racing de snelste tijd noteren. Valiante’s tijd van 1.42.058 secs. bleef onovertroffen. Tijdens de 24U van Daytona deelt Valiante de No 6 Ford Riley met Chris Cumming, Jorge Goncalves en Gustavo Yacaman. Drie relatief onbekende rijders met weinig endurance ervaring. Michael Valiante: “Ik ben ervan overtuigd dat nog niet iedereen hier het achterste van zijn tong heeft laten zien, maar ik heb er het volste vertrouwen in als wij hier terugkomen.”

Eveneens verrassend snel was de Team Sahlen BMW Riley van Dane Cameron, Wayne Nonnamaker, Simon Pagenaud en Bruno Junqueira. Team Sahlen stapte na jaren met de Mazda in de GT-klasse actief te zijn geweest voor dit seizoen over naar de DP-klasse. Direct tijdens de tweede trainingsdag liet Dane Cameron zelfs de snelste dagtijd noteren. Dane Cameron: “Wij moeten een behoorlijke inhaalslag doen want de meeste DP-Teams hebben jaren ervaring, wij slechts acht dagen. Wij proberen naar wat kleine wetenschappelijke dingen te kijken of het werkt.” Cameron liet afgelopen zaterdag een tijd van 1.42.101 noteren en alleen Michael Valiante ging er zondag nog overheen.

2013_team_sahlen_racing
Team Sahlen, slechts acht dagen ervaring met het DP-chassis, maar goed voor
een tweede tijd algemeen!

A.J. Allmendinger was tijdens de eerste testdag de snelste man op de baan maar liet uiteindelijk de derde tijd noteren. Allmendinger deelt de No 6 Ford Riley samen met John Pew, Marcos Ambrose, Justin Wilson en Oswaldo Negri. Hij sloot de eerste testdag met een tijd van 1.42.918 af.


2013_gt_racing
Audi en Ferrari proberen in de GT-klasse Porsche te verslaan. Het gaat dit jaar
een moeilijke klus worden.

GT
In de GT-klasse liet Patrick Long met de No 73 Park Place Motorsports Porsche GT3 de snelste tijd registreren. Long komt dit seizoen voor het eerst voor dit team uit en deelt de GT3 Cup Porsche samen met Patrick Lindsey, Jason Hart, Spencer Pumpelly en Daniel Graeff. Met een tijd van 1.48.569 secs. was Long duidelijk de snelste GT-man. Jeroen Bleekemolen liet uiteindelijk 1.49.601 noteren. Goed voor een derde tijd in de GT-klasse. Jeroen komt samen met Damien Faulkner, Marco Holzer en Cooper McNeil voor het team van Alex Job Racing eveneens in een Porsche GT3 uit. In de nieuwe GX klasse ging de snelste tijd naar de Porsche Cayman van David Donohue, Dr. Jim Norman en Nelson Canache.

In totaal namen maar liefst 17 Daytona Prototypes aan de testsessie op Daytona deel. De 24U van Daytona vindt plaats tijdens het weekend van 27-29 januari a.s.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet