Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Oud Masters F3 winnaar als opvolger Van Gisbergen bij SBR/Erebus Racing?

Oud Masters F3 winnaar Christian Klien werd in de afgelopen dagen door de Australische media als opvolger van Shane van Gisbergen bij SBR/Erebus Racing betiteld.

Tekst Willem J. Staat
Foto archief autosport.nl

christian_klien
Klien favoriet bij SBR/Erebus Racing. Mogelijk heeft de Oud Masters F3 winnaar de
afgelopen dagen een contract gesloten. Voor de Endurance Races zouden Jeroen Bleekemolen,
Bernd Schneider en Maro Engel hoog op de verlanglijst staan.

Oud Masters F3 winnaar favoriet voor zitje bij SBR/Erebus Racing
Oud Masters F3 winnaar Christian Klien wordt in de Australische media als favoriet betiteld om het vacante zitje van Shane van Gisbergen bij SBR/Erebus Racing te gaan innemen. Klien en zijn vader, die tevens zijn manager is, zouden de afgelopen dagen mogelijk tot een overeenkomst met SBR/Erebus Racing zijn gekomen. Klien voldoet aan de internationale criteria die men zich bij SBR/Erebus Racing ten doel gesteld heeft. De Oostenrijker kwam van 2004 tot en met 2010 in de Formule l uit. Daarnaast reed hij tevens voor Peugeot in het World Endurance Kampioenschap.

Anderen die bij SBR/Erebus Racing hoog op de lijst staan zijn Jeroen Bleekemolen, Maro Engel en Bernd Schneider. Bleekemolen kan vanwege andere verplichtingen echter geen volledig seizoen voor zijn rekening nemen. De naam van Maro Engel dook eveneens meermaals op. Bernd Schneider kwam bij het slotevenement in Sydney voor Erebus Racing in het Australische GT-kampioenschap uit en zou eveneens uitgebreid met het team onderhandeld hebben!

Dunlop-series kampioen Chaz Mostert vond voor 2013 echter geen zitje. Bij Ford Performance Racing overweegt men dit aankomende V8 Supercartalent aan een ander team uit te lenen. Ook FPR zou met ex-Ford collega SBR hierover gesproken hebben.

Klien kwam afgelopen jaar voor TWR Racing op Sandown en Bathurst uit. Vooral op Bathurst liet Klien een uitstekende indruk achter. Samen met veteraan Russell Ingall eindigde hij als negende. SBR/Erebus Racing maakt zoals bekend dit jaar de overstap naar het AMG E-klasse model.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet