Columns

Column: Terugblik 2012 René de Boer

Terugblik_Porsche
Meehelpen bij het verhuizen van de collectie van het Porsche Museum: een van de leukere opdrachten van dit jaar!

Zo, dat was me het jaar wel weer! Races, rally’s en reportages, als schrijver, speaker, vertaler, presentator, interviewer, adviseur en in welke andere rollen allemaal nog meer. En maar liefst zes nieuwe circuits op mijn lijst, in jaren niet meer zoveel nieuwe gehad. Waaronder zelfs één in een nieuw werelddeel, want Australië was ik nog niet eerder. Maar de belangrijkste gebeurtenis was wederom privé, want in augustus werden mijn echtgenote Doris en ik voor de tweede keer ouders, ditmaal van zoon Johannes. Wat ik verder allemaal nog meemaakte, hier samengevat in mijn inmiddels traditionele terugblik.

Tekst: René de Boer
Foto's: Frits van Eldik, Ed Heuvink, Rebocar, Albin Ritsch, Inga Stracke, David Noels, Stefan Ziegler, Michael Holzer e.a.


Terugblik_Yas_Marina
Yas Marina Circuit in Abu Dhabi, mijn 74e circuit

Traditiegetrouw begon het racejaar met de 24 Uur van Dubai, waar mijn rol als speaker ditmaal beperkt was vanwege de komst van de collega’s van Radio Le Mans. Tegen zo’n team kan ik in m’n eentje niet op, maar werk had ik er toch wel genoeg, inclusief het aan elkaar praten van ‘the longest post-race ceremony ever’, zoals de traditionele prijsuitreiking in 13 verschillende klassen werd beschreven op Dailysportscar. Enfin, leuk was het zeker, als altijd. En bovendien al mijn eerste nieuwe circuit van het jaar, Abu Dhabi (nummer 74), waar we op de maandag erna voor een test waren. Twee weken erna was ik bij de Hahnenkammrennen in Kitzbühel, de traditionele skiwedstrijden, waar de Oostenrijkse televisie wilde filmen hoe collega Sieb Oostindie van ‘De Telegraaf’ en ik de Oostenrijkse skiheld Marcel Hirscher in het Nederlands interviewden, wat Hirscher perfect kan, omdat zijn moeder Nederlandse is en hij tweetalig werd opgevoed. Mede door de gemeenschappelijke taal heb ik een prima band met de sympathieke Hirscher en ik vond het dan ook des te leuker om hem in maart voor het eerst de wereldbeker overall te zien winnen. Hij zorgt er met zijn ontwapenende stijl en eigen karakter voor dat het alpineskiën ook bij de (Oostenrijkse) jeugd weer populair wordt, nadat de sport een aantal jaren lang terrein verloor aan meer trendy wintersporten als snowboard en freestyle.

Terugblik_Hirscher
Met Sieb Oostindie van De Telegraaf topskiër Marcel Hirscher interviewen in het Nederlands

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet