Diversen

Div: Paralympische organisatie kiest zege Zanardi op Brands Hatch als No 1 Sportmoment van 2012!

De Paralympische organisatie heeft het winnen van Alex Zanardi bij de handbikes op de Paralympics als het No 1 moment van 2012 gekozen!!

Tekst en Foto Willem J. Staat

dtm_alex_zanardi_4
Tijdens de DTM Finale in Hockenheim kreeg Alex Zanardi nog een staande ovatie. Hij overweegt kortstondig naar het DTM over te stappen. Incidentele deelname aan races zijn volgens diverse bronnen niet uitgesloten.

Paralympische organisatie kiest Zanardi als het No 1 moment van 2012
De Paralympische organisatie heeft het winnen van Alex Zanardi op de Paralympics op Brands Hatch in september als het Sportmoment van 2012 gekozen. Zoals bekend won Zanardi op de Paralympics twee gouden en een zilveren medaille. De Italiaan maakte recentelijk bekend dat hij zich volledig op de Paralympics in Rio 2016 wil concentreren. De test in november op de Nürburgring met een volledig aangepaste DTM BMW M3 was een geschenk van BMW Motorsport. Zanardi overwoog kortstondig naar de DTM over te stappen, maar het was teveel om zich op twee sportactiviteiten te concentreren.

Incidentele races en Langlaufen?
Overigens overweegt de onverwoestbare Italiaan zelfs aan de Olympische Winterspelen voor Gehandicapten in Sotchi 2014 deel te nemen. Dit keer niet op wielen maar aan het ski-langlaufen! Ook zou Chip Ganassi de Italiaan graag aan zijn line-up voor de 24u van Daytona willen toevoegen. In het verleden zijn er meermaals geruchten geweest over een “dreamteam” bestaande uit Alex Zanardi, Juan Pablo Montoya, Dario Franchitti en Jimmie Vasser.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet