GT

GT: Stef Dusseldorp ook in 2013 op jacht met Hexis en McLaren

stef_actie

Stef Dusseldorp heeft zich al voor de jaarwisseling verzekerd van een stoeltje bij een topteam voor het seizoen 2013. De vice-wereldkampioen rijdt voor het derde jaar bij het Franse Hexis Racing waar hij samen met Alvaro Parente en Alexander Sims in een McLaren MP4-12C op jacht gaat naar het overall kampioenschap in de Blancpain Endurance Series.

Tekst en foto's: PR

“Dit is mijn mooiste kerstcadeau ooit”, zegt Stef Dusseldorp. “De laatste dagen kwam alles in stroomversnelling. En dit is de fantastische uitkomst. Hexis is een absoluut topteam, de McLaren MP4-12C een bewezen winnaar en in Alvaro en Alexander heb ik twee heel sterke teamgenoten. Ik kan niet wachten tot het seizoen van start gaat.”

De 23-jarige Nederlander stapt samen met de formatie van Phillippe Dumas over van het WK FIA GT1 naar de zeer competitieve Blancpain Endurance Series (BES). Afgelopen seizoen waren startvelden van meer dan 40 gelijkwaardige GT3-auto’s eerder regel dan uitzondering, dus wacht Stef een prachtige nieuwe uitdaging.

stef_podium

“Afgelopen seizoen ben ik opnieuw gegroeid als coureur en die opwaartse lijn wil ik in 2013 verder doortrekken. Ik ga mijn huid duur verkopen”, aldus de vice-wereldkampioen in het FIA WK GT1. Stef Dusseldorp heeft zich afgelopen racejaargang onderscheiden in het GT1 met zeven overwinningen, waaronder dubbelzeges op de circuits van Donington en Navarra, waar Stef met zijn teamgenoot tekende voor de eerste zege in de internationale autosport voor de McLaren MP4-12C.

Ook in de Blancpain Endurance Series heeft Stef samen met Hexis al een visitekaartje afgegeven door de afsluitende drie uursrace in het Spaanse Navarra te winnen. “Voor 2013 heeft McLaren haar zinnen gezet op de titel in dit kampioenschap. Hexis en McLaren is er ook veel aangelegen om hoog te eindigen in de 24U van Spa-Francorchamps. Ik zal alles geven om deze ambities waar te maken.”

Kalender Stef Dusseldorp 2013

14 april Monza, Italië
2 juni Silverstone, Groot-Brittannië
30 juni Paul Ricard, Frankrijk
27 juli Spa (24U of Spa), België
22 september Nürburgring (1000 kilometer), Duitsland

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet