NASCAR

NASCAR: Doet 17-jarige jongedame Danica Patrick in de toekomst verbleken?

Tijdens een recentelijke ARCA-test ter voorbereiding van de Daytona Speedweeks eind februari baarde een 17-jarige jongedame voor veel opzien. ARCA betekent voor vele jonge wolven de kraamkamer van de NASCAR Sprint Cup en Nationwide-series.

Tekst Willem J. Staat
Foto PR

taylor_ferns
De 17-jarige Taylor Ferns, nu al een rookie-sensatie!

Doet 17-jarige jongedame Danica Patrick in de toekomst verbleken?
Danica Patrick is in ieder geval gewaarschuwd. Tijdens een recentelijke test van de ARCA-series op Daytona baarde de jeugdige Taylor Ferns voor opzien door maar liefst tweemaal en (eigenlijk continu) de snelste tijd te laten registreren. Aan de test namen maar liefst 44 deelnemers deel. Zowel tijdens de ochtend als de middagsessie bleek Ferns met haar Venturini Toyota de snelste vrouw op de baan. Aan de tests namen ook de Fransman Julien Jousse en Milka Duno deel. Tijdens de tweede testsessie liet Duno de negende tijd registreren.

Geen bange tante
Op 12-jarige leeftijd begon de jeugdige Taylor al in de Midget-series en begon op haar vijftiende wedstrijden te winnen. In 2011 won zij het regionale USAC Regional Midget Championship. In de USAC-geschiedenis staat zij nu al te boek als de vrouw die de meeste races op haar naam schreef. Zowel op het onverharde als op het asfalt staat Taylor haar “vrouwtje” Vanaf het begin van haar carrière heeft zij zich de NASCAR Sprint Cup ten doel gesteld. De vaak “overgehypte” Danica Patrick zou op erg korte termijn wel eens over een serieuze tegenstandster van formaat kunnen beschikken. Wie in de supersnelle Midgets en Sprintcars snel is, is nu niet bepaald een angsthaas. Zowel de NASCAR- als misschien ook de Indycarwereld zullen de verrichtingen van Ferns de komende tijd met argusogen volgen. Een nieuwe vrouwelijke racekomeet lijkt in aantocht!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet