Historic Grand Prix Zandvoort

Div: Tweede editie Historic Grand Prix Zandvoort van 30 augustus tot en met 1 september 2013

120903_HGP_HistF2_5

De voorbereidingen voor de tweede editie van de Historic Grand Prix Zandvoort zijn inmiddels begonnen. Op 30 en 31 augustus en 1 september 2013 zijn bijna alle klassen die in 2012 in actie kwamen weer van de partij, aangevuld met een viertal interessante nieuwkomers. Op www.historicgrandprix.nl vindt u de komende maanden alvast een flinke dosis voorpret.

Tekst: PR
Foto's: Co van der Gragt, Klaas Norg, Willem J. Staat en Rebocar

De eerste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort, begin september 2012, was een groot succes. Maar liefst 31.500 toeschouwers genoten op Circuit Park Zandvoort van races van onder meer Formule 1-auto’s, ‘Le Mans’ sportprototypes en GT’s. Ook de deelnemers aan de races, de raceklassen en de sponsors van het evenement toonden zich zeer enthousiast. De Historic Grand Prix Zandvoort eiste daarmee direct een vaste plaats op de historische autosportkalender.

120903_HGP_Pre61_33

Drie Formule 1- en Grand Prix klassen
Met nog bijna driekwart jaar te gaan, staat de tweede Historic Grand Prix Zandvoort al in de steigers. Nagenoeg alle raceklassen die in september in actie kwamen, hebben zich enthousiast vastgelegd voor de 2013-editie. Dat betekent dat er weer drie velden met Formule 1- en Grand Prix Cars aan de start verschijnen. De Grand Prix Masters komt met Formule 1-auto’s uit de periode 1966-1985 naar Circuit Park Zandvoort, de Grand Prix Cars pre ’66 staat open voor onder meer Formule 1-bolides uit de jaren 1961-1965. De Grand Prix Cars pre ‘61 laten de periode vanaf de jaren ’20 tot 1961 herleven.

Na de races van de klassen World Sportscar Masters en Gentlemen Drivers tijdens de eerste editie van de Historic Grand Prix Zandvoort klonk het Wilhelmus. David Hart won de race van de World Sportscar Masters met zijn Lola T70, Michiel Campagne en Jan Lammers zegevierden in de klasse Gentlemen Drivers met hun Chevrolet Corvette Grand Sport. De beide klassen komen ook volgend jaar weer in actie, met diverse Nederlandse kanshebbers.

120903_HGP_HTGT_veld

Ook de snelle, spectaculaire Historic Formula 2 en het NK Historische Toerwagens & GT’s (afgelopen september met 55 auto’s het grootste startveld!) hebben de Historic Grand Prix Zandvoort 2013 inmiddels in hun programma opgenomen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet