Supercar Challenge

Supercar Challenge: Dick van Elk: ‘Het begon als hobby, maar is een tikkie uit de hand gelopen’


121013_race_start

Hoe zie je de toekomst? Nog grote plannen?
Van Elk: "Nee, eigenlijk niet, ik houd het liever saai en zoals het is. Ik volg de autosport nu actief ongeveer 20 jaar en ik heb nogal wat series zien opstarten, bloeien en dan een zachte dood of een knallend einde zien vinden. Meestal liep het stuk op te hoge ambities van een organisator waardoor de teams zich niet meer thuis voelden of de kosten gierend uit de hand liepen. Ik houd het liever zoals het nu is met kleine aanpassingen, technische ontwikkelingen (kosten) kan je niet altijd tegenhouden, stilstand is ook achteruitgang en de rijders en teams vinden het ook leuk wagens te verbeteren. Maar zolang er diverse divisies zijn met verschillende kosten niveaus kan er nog steeds gekozen worden. Je hoeft niet met een SuperGT te rijden om plezier te hebben en de nieuwe Superlights bieden nu ook weer een aantrekkelijk (financieel) alternatief.
Ik denk dat het concept van de Supercar Challenge goed in elkaar zit, racen met een grote diversiteit van wagens op verschillende circuit tijdens leuke aantrekkelijke evenementen in een goed onderlinge sfeer bij een organisatie die begrijpt wat team, rijders en sponsors willen. We kunnen zo nog wel een aantal jaren voort.’’

50c9b03c84c82bc1767f7a64e5158351

Vorig seizoen zagen we mooie volle startvelden, is dat gezien de zware economische tijden vast te houden?
Van Elk: "Om me heen zie ik nogal wat klassen die kampen met veel te kleine startvelden en zeker niet alleen in Nederland maar ook in de landen om ons heen. De oorzaken hiervan zijn zeer divers maar het gevolg is hetzelfde, de overblijvende deelnemers gaan om zich heen kijken naar alternatieven. Dit biedt voor ons natuurlijk mogelijkheden.
Het is nog een beetje vroeg voor een definitieve startlijst maar ik verwacht minstens dezelfde aantallen en wellicht zelfs meer. We hebben een eerste inventarisatie uitgevoerd die aangeeft dat enkelen om diverse redenen een jaartje overslaan of een hogere klasse zullen opzoeken maar we hebben ook behoorlijk wat nieuwe aanmeldingen gekregen.
Opvallend is dat er vanuit Engeland veel interesse is. We zijn daar behoorlijk bekend door MotorsTV en we hebben daar een uitstekende reputatie. Er heeft zich al een aantal teams ingeschreven zoals Aaron Scott en Craig Wilkens met een Viper GT3, Jim en Glynn Geddie in de McLaren en een nieuw team met een Porsche 997. Daarnaast zijn we met een aantal in onderhandeling. Mede door deze interesse zullen we als Supercar Challenge ook begin januari deelnemen aan de International Motorshow in Birmingham met een fraaie stand.
Mede dankzij de lovende kritieken van de Belgische deelnemers van dit jaar, verwachten we ook vanuit België behoorlijk wat nieuwe teams. Er hebben zich al vier teams ingeschreven, maar we kunnen ze nog niet noemen omdat zij zelf nog de definitieve presentatie gaan houden. We worden dus meer en meer gezien als een werkelijk Nederland-Belgisch alternatief en ik ben er trots op.
Wij gaan nu twee weken vakantie houden, maar gaan er in 2013 weer vol tegenaan om er weer een mooi seizoen van te maken. Aan alle rijders, teamleden, medewerkers, vrijwilligers, marshalls, officials en onze relaties prettige feestdagen en een mooi en sportief maar vooral gezond 2013 toegewenst!''

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet