Diversen

Div: Groeten uit Ingolstadt

Groeten_Audi_ontvangst
De Sebring-winnende R18 ultra, de A5 DTM van Adrien Tambay en een R8 LMS voor het Audi-hoofdkwartier

Onder de titel 'Audi Sport Finale' organiseerde Audi gisteravond in het eigen hoofdkwartier in Ingolstadt de feestelijke afsluiting van het autosportseizoen 2012, waarin het Beierse merk vooral in de lange-afstandsracerij goed scoorde. Met het winnen van de eerste wereldtitel in het nieuwe FIA World Endurance Championship en de elfde overwinning tijdens de 24 Uur van Le Mans werden wederom enkele belangrijke wapenfeiten aan de erelijst van het merk toegevoegd. Ook klantenteams behaalden tal van successen met de Audi R8 LMS in GT3-wedstrijden, zoals de 24 Uur van Zolder, terwijl Audi met fabriekséquipes ook de 24-uursraces van de Nürburgring en Spa-Francorchamps en de twaalfuursrace van Bathurst won. Alleen in de DTM liep het nog niet zo lekker, maar daarin moet volgend jaar verandering komen, zo kondigde men aan. AUTOSPORT.NL was erbij en legde het volgende vast.

Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


Groeten_Audi_Zensen_Rosberg_Pirro

Het Rosberg-team was afgelopen seizoen het succesvolste Audi-team in de DTM. Volop reden dus voor teambaas Arno Zensen (l.) en eigenaar Keke Rosberg om tevreden te zijn. Hier met Emanuele Pirro, die zelf niet meer voor Audi actief is als rijder, maar nog wel optreedt als ambassadeur van het merk.

Groeten_Audi_Stadler_Ekstrom

Rupert Stadler, bestuursvoorzitter van Audi AG, met tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ekström.

Groeten_Audi_Meel_Peschar

Namens de Nederlandse Audi-importeur Pon's Automobielhandel was PR-manager Per Peschar (r.) aanwezig. Naast hem de Nederlander Frank van Meel, die sinds medio dit jaar aan het hoofd staat van de quattro GmbH, de Audi-divisie die ondermeer verantwoordelijk is voor de R8 en de RS-modellen. Links op de foto twee dames van de PR-afdeling van Audi.

Groeten_Audi_podium

De nodige trofeën en raceauto's A5 DTM, R 18 e-tron quattro en R8 LMS ultra stonden tentoongesteld.

Groeten_Audi_Wyss_Frey

Zwitserse connectie: Audi-DTM-rijdster Rahel Frey met autosportjournalist Peter Wyss, sportredacteur van het Zwitserse weekblad Automobil Revue en, in de beste traditie van bijvoorbeeld Paul Frère, zelf ook een zeer verdienstelijk coureur met ondermeer zo'n 20 24-uursraces (Spa en Nürburgring) op zijn naam.

Groeten_Audi_Aufrecht_Joest

DTM-organisator Hans Werner Aufrecht (l.) en teameigenaar Reinhold Joest, die voor Audi al elf keer Le Mans won.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet